Medic de la Spitalul Județean Argeș – arestat preventiv pentru 30 de zile

 

Tribunalul Argeș a dispus joi, 10 noiembrie, arestarea preventivă pentru 30 de zile a doctoriței Liliana Berca, medic de medicină internă,  specializarea Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Aceasta este cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată (24 de acte materiale). Hotărârea instanței nu este definitivă, urmând să fie contestată la Curtea de Apel Pitești! Dacă decizia instanței va rămâne la fel, urmează ca doctoriței să i se suspende contractul de muncă.

„În baza art.226 alin.1 C.pr.pen. admite propunerea formulată de Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Tribunalul Arge?. În baza art.226 alin.2 C.pr.pen., rap.la art.223 alin.2 C.pr.pen. şi art.202 C.pr.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatei B.L.I., cercetată pentru savarsirea infractiunii de luare de mita in forma continuata (24 de acte materiale), prev. de art. 289 al. 1 Cp rap. la art. 35 al. 1 Cp cu aplic. 6 din Legea 78/2000. pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10.11.2022 şi până la data de 09.12.2022 inclusiv. În baza art.275 alin.3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare.”, se arată în decizia Tribunalului Argeș.

Liliana Berca este angajată în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești încă din anul 2013. Surse din cadrul unității medicale ne-au dezvăluit că medicul ajungea la un salariu lunar de peste 20.000 de lei. Din păcate, asta nu ar fi oprit-o să ia mită de la pacienții săi. „Din probatoriul administrat, rezultă că medicul a primit de la un număr de cel puțin 20 de persoane, având calitatea de pacienți sau aparținători ai acestora, diferite sume de bani sau bunuri, în legătura cu exercitarea actului medical.", se arată într-un comunicat emis de Direcția Generală Anticorupție.

Se pare că medicul vizat nu se află la prima încălcare a legii. În ianuarie 2015, Liliana Berca, fost medic expert al asigurărilor sociale din cadrul Casei Judeţene de Pensii Olt, a fost condamnată de Tribunalul Olt la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

Citește și: Percheziții la Spitalul Județean Argeș. Un medic a fost reținut (atitudineinarges.ro)

Alex Vlaicu

Foto: gazetanoua.ro

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea