„Puncte de vedere” - o expoziție de imagini cu versuri

 

# Mihaela Stănciulescu: „Este un mesaj despre frumosul din jurul nostru într-o lume foarte agitată”

Mihaela Stănciulescu și-a făcut debutul în zona artistică printr-o expoziție de fotografie și eseuri-versuri. Vernisajul expoziției „Puncte de vedere” a avut loc, săptămâna trecută, la Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea și s-a bucurat de o prezență deosebită. A fost o expoziție personală de fotografie prin care Mihaela Stănciulescu a expus și exprimat câteva “Puncte de vedere” adoptând imaginea drept cuvânt si cuvântul drept imagine. Publicul a fost încântat cu peste 50 de ilustrate, redate în forma cărţilor poştale: pe faţă - clipa surprinsă în instantaneele cotidianului, pe verso - poemul dedicat clipei. O expoziție cât se poate de originală la care și-a adus contribuția și fiica sa, Sandy.

 

Evenimentul a avut loc în prezenţa lui Marius Ștefan Iacob, lector universitar doctor în cadrul Catedrei de Imagine de Film a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC), director al Biroului de Producție Film UNATC și realizator al Atelierului foto al Promenadei Operei Naționale 2022. Curatorul expoziţiei a fost Ana Gabriela Lemnaru, producător designer pentru mai multe filme, în principal pentru pelicula Imaculat, propusă de România pentru premiile Oscar 2023. Au fost prezenți la eveniment și Adrian Bughiu, vicepreședintele CJ Argeș, Filofteia Pally, fost director al Muzeului Golești, cea care a avut și o contribuție la finalizarea părții scrise a compoziției, Octavian Mihail Sachelarie, directorul Bibliotecii Județene Argeș, Cornel Popescu, directorul Muzeului Județean, Elena Iagăr, managerul Centrului Județean de Cultură și Arte Argeș, George Caval, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, dar și alți iubitori ai frumosului.

Pentru ca evenimentul cu cele 59 de fotografii și poeme să fie complet, Puiu Mărgescu, actorul teatrului Alexandru Davila, a recitat componenta lirică, în acompaniamentul noii stele a naiului, argeșeanca Maria Madalina Lupu.

Expoziția „Puncte de vedere” poate fi vizionată și pe o coloană sonoră în perfectă armonie cu emoțiile transmise prin cuvântul scris și imagine, coloană sonoră pusă la punct de Sebastian Zsemlye - audio designer, câștigător al premiului GOPO, pentru cel mai bun sunet. Și dacă v-am făcut curioși, atunci e bine de știut că expoziţia poate fi admirată la Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea până pe 23 noiembrie.

„Am încercat să surprind părțile mai sensibile ale locurilor pe unde am trecut. Le-am strâns într-o arhivă de suflet, după aceea a devenit o arhivă personală de poze. Reluându-le și răsfoindu-le m-am gândit că ar putea fi însoțite și de niște versuri. În felul acesta au devenit un fel de imagini cu versuri sau versuri cu imagini. Până la urmă este un mesaj despre frumosul din jurul nostru într-o lume foarte agitată și e un frumos aparte. Este un frumos din România, de la noi de acasă, locuri unde eu, de regulă, merg și mă simt bine. De ce se numește „Puncte de vedere”? Pentru că scenarista și curatoarea expoziției, Ana Gabriela Lemnaru, a venit cu ideea să le dăm forma unor vederi așa cum arătau vederile de demult când eram plecați în călătorii și le trimiteam gânduri scrise celor dragi rămași acasă. O parte dintre imagini au fost făcute și colectate de fata mea și a devenit și ea contribuitor la această expoziție. În fel acesta s-a născut ideea unei expoziții.”, ne-a precizat Mihaela Stănciulescu.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea