Un argeșean – printre candidați în Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării

Opt candidaţi s-au înscris pentru două posturi de membru în Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Printre aceștia se află și avocata Mariana Vârgă, fosta președintă a Tribunalului Argeș.

Fosta judecătoare și-a dat demisia, încă de la sfârșitul lunii octombrie, din partidul Alianța Pentru Patrie. Motivele plecării sale din partidul lui Codrin Ștefănescu sunt următoarele: „Nu se respecta nici Statutul, nici programul partidului. Iar eu lupt pentru țara mea, nu pentru interese de grup!”, ne-a precizat Mariana Vârgă.

Acum aceasta vrea să facă din nou justiție. Primul său obiectiv este CNCD, acolo unde își dorește să lupte împotriva discriminării.

După ce a cochetat și cu politica, Mariana Vârgă și-a lansat candidatura, din partea societății civile, pentru un loc în conducerea CNCD.

„Expertiza juridică și succesul obținut în întreaga activitate de 25 de ani ca magistrat ne determină să susținem candidatura doamnei judecător Vârgă Mariana ca membru în Colegiul director al CNCD, considerândd că și în această calitate va contribui în mod real la respectarea demnității umane și eliminarea discriminării de orice fel a cetățenilor din România.”, arată Confederația Sindicală Națională Meridian, Asociația Conștiință și Libertate și Asociația Directorilor Instituțiilor pentru Vârstnici într-o solicitare făcută către Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și către Alina Gorghiu, președinta Senatului.

Pentru două posturi de membru în Colegiul director al CNCD, dintre care un reprezentant al Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor, au fost depuse opt candidaturi: Dalu Ana Maria, Deaconescu Cynthia Carmen, Dumitrescu Beatrice Maria, Gheorghiu Luminiţa, Priboi Florin Bogdănel, Raiu Cătălin Valentin, Suliman Secyl și Vârgă Mariana. În termen de 10 zile de la publicarea candidaturilor se pot depune la comisiile permanente de specialitate, în scris, obiecţiuni argumentate cu privire la candidaturile depuse.

După avizul comisiilor parlamentare, Plenul Parlamentului urmează să decidă prin vot cine va ocupa cele două locuri din CNCD, care sunt vacante ca urmare a expirării mandatelor.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea