Programul „Lapte și corn” ar putea fi modificat pe ici pe colo, prin punctele esențiale!

Programul „Lapte și corn” care se adresează preșcolarilor și elevii din clasele 0-VIII ar putea fi îmbunătățit! Săptămâna trecută, deputatul Cătălin Teniță a lansat în dezbatere la Senat un proiect legislativ care prevede noi măsuri în programul amintit mai sus.

Practic, se cere revenirea la acordarea porției de lapte pentru toate zilele săptămânii, nu doar în 3 zile, cum se întâmplă în prezent.


În plus, proiectul de lege presupune și noi schimbări în procesul de achiziție al produselor corn, lapte și fructe.

„Prima măsură ar fi cinci zile de lapte sau produse lactate și cinci zile de fructe, astfel încât să pui pe farfurie cele trei lucruri în același timp și să le numești o formă de mic dejun.
A doua chestiune pe care o propunem noi este legată de procesul de achiziție. Acum, procesul de achiziție este un proces care pune cele patru componente ale licitației. Ca să participe la licitație trebuie să asiguri de la nivelul Consiliului Județean patru elemente: să asiguri lapte pentru școlile din cele 80 de UAT-uri din acel CJ, corn pentru toate școlile din UAT-uri, fructe pentru toate și proces educațional pentru toate. Educație nutrițională se numește. (…) Fundamental s-ar putea să existe o brutărie care să livreze corn de calitate, făcut în aceeași zi, pentru 10 sate.”, a declarat deputatul Cătălin Teniță., potrivit Edupedu.ro.
Camera Deputaților este for decizional în acest caz.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea