Gospodăria Agrozootehnică Micești se transformă în ansamblu de „dormitoare” pentru deținuți

# Proiect de peste 22 de milioane lei

Proiect important al Penitenciarului Mioveni! La Gospodăria Agrozootehnică Micești se dorește realizarea unui ansamblu de 190 de spații de cazare a persoanelor private de libertate. Este vorba despre obiectivul de investiții „Ansamblu Dormitoare Deținuți – Gospodăria Agrozootehnică Micești”, care face parte din Planul de acțiune 2020-2025, aprobat de către Guvern prin Memorandum la data de 16.11.2020, având termen de finalizare luna decembrie 2024. Recent, la Agenția pentru Protecția Mediului Argeș a fost depusă solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru acest proiect. Am consultat și noi memoriul de prezentare al proiectului și am constatat că la Micești se dorește realizarea unui ansamblu de spații de cazare pentru deținuți, adaptat la normele și standardele europene.

 

Cele 190 de locuri se vor amenaja în trei clădiri cu principala funcțiune de cazare. În incintă se propune realizarea altor construcții cu destinații secundare diferite de cea de cazare: post control, sala de mese, magazie, grupuri sanitare, foișoare de supraveghere etc. De asemenea, se va amenaja un teren de sport și o curte de plimbare dotată corespunzător. Regimul de detenție specific acestui ansamblu este de regim deschis. Valoarea totală a investiției este de 22.269.319,81 lei, inclusiv TVA.

 

Construcțiile de la Gospodăria Agrozootehnică Micești vor fi demolate

Gospodăria Agroozootehnică Micești se află în administrarea Penitenciarului Mioveni și are în compunere 25 corpuri de clădire. Imobilele în care se impun lucrări de intervenții și de extindere pentru transformarea lor în „ansamblu dormitoare deținuți” sunt: C24 – dormitor deținuți, suprafață construită 185 mp; C16 – crescătorie păsări, suprafață construită 284 mp; C12+C13 - padoc porci, suprafață construită  264 mp. De asemenea alte două clădiri (C17 – magazie + moară, suprafață construită 147 mp; C25 – punct control și punct sacrificare animale, suprafață construită 144 mp) vor avea destinaţie de sală de mese + club + sală sport + cabinet medical, respectiv de punct de control acces cu următoarele destinații: birou şef post control + şef secţie exterioară + dispecerat + sală aşteptare oficialităţi + sală aşteptare vizitatori + birou informaţii vizitatori + sală casete personal + sală vizită cu dispozitiv + sală vizită fără dispozitiv + grup sanitar+birou logistică+magazie+centrală termică. Restul clădirilor se vor demola (C1,C2,C3,C4,C14,C15,C18,C19,C20,C21,C22,C23, inclusiv împrejmuirea existentă) şi se va amenaja un teren de sport și o magazie.

„Penitenciarul Mioveni deservește instanțele aflate în județele Argeș și Vâlcea. Populația carcerală aflată în custodia unităților subordinate Administrației Naționale a Penitenciarelor a întregistrat, în ultimii ani, un trend descendent. Prin urmare, deficitul de locuri de cazare, la nivelul sistemului penitenciar, a scăzut de la 8 384 la 4 335 locuri de deținere, raportat la un spațiu minim de 4.0 mp pentru fiecare deținut. În cadrul Penitenciarului Mioveni, al amplasamentului din comuna Micești, în prezent, construcțiile existente nu corespund normelor în vigoare și se află într-o stare avansată de degradare, fapt care duce la demolarea acestora conform expertizei tehnice. Necesitatea măririi numărului de locuri pentru cazare are ca efect construirea unor clădiri noi, cu destinația de spații de cazare pentru scăderea deficitului”, se precizează în memoriul de prezentare al proiectului.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea