Ca un fost șef la sport, Adrian Bughiu a marcat un gol… în poarta PNL!

# Liberalii argeșeni pierd, pe teren propriu, ca niște sportivi amatori!

# Adrian Bughiu: ”Doamna Gorghiu, pare să nu știe nimic din toate acestea pentru că este realmente un globe-trotter!”

Târguleț de turism, săptămâna trecută, la București, cu câțiva participanți. A lipsit Consiliul Județean Argeș, ca și majoritatea Consiliilor Județene din țară. Mirosind că este loc de ceva dojeni, cei de la PNL s-au apucat să le reproșeze administratorilor județului: că de ce nu s-au dus, că de ce nu au arătat ce are Argeșul bun în turism. Fără să știe ce e cu târgul, fără să știe cam… nimic. Primii care i-au luat la întrebări pe PNL-iști, simțind că habar nu au de subiect, au fost cei din presă. Apoi a preluat și Adrian Bughiu, vicepreședintele CJ. PNL-iștii au luat bătaie, rușinos chiar, pe teren propriu, dovedind că o poziție nu înseamnă și opoziție…

 

Alina Gorghiu, președintele Senatului a vorbit, la Târgul pentru Turism, despre potențialul turistic al județului Argeș.  ”Și pentru că mă trag din Argeș, am să vă spun câteva lucruri despre Argeș… puțină lume știe că… avem trei mănăstiri rupestre: Cetățuia, Nemăiești și Corbi…” a declarat, printre altele,  doamna Gorghiu. Sperăm ca botezul Nămăieștiului să fie greșeală și nu neștiință…

În rest, îl lăsăm pe Adrian Bughiu…
Adrian Bughiu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș: ”Sunt unii prin Parlamentul României care au învățat să citească din Google și Wikipedia și se gândesc că astfel promovează turistic județul Argeș. Ca de obicei, din vorbe, susțin și turismul din județ. Nu știu ce a făcut doamna președinte al Senatului în viața ei pentru județul Argeș. Nici pentru drumurile din Argeș, nici pentru investitorii din Argeș, nici pentru turismul sau viața spirituală din județ. Postările pe Instagram și Facebook și declarațiile - compuneri de genul "cum mi-am petrecut vacanța la bunici" nu înseamnă că susții cu adevărat turismul sau orice altă activitate.
Pentru cultura financiară a colegilor de alianță, în primăvară, Consiliul Judetean Argeș a primit o ofertă de participare la un târg turistic incert la acea vreme. Per total, cheltuielile estimative minime cu acest târg - închiriere spațiu și efort logistic propriu - erau de cel puțin 10.000 de euro

Noi am pus în balanță cheltuielile, care ni s-au părut mult prea mari pentru eventualele beneficii, având în vedere că nu știam dacă în toamnă nu ar fi reizbucnit pandemia, dar și instabilitatea economică generată de multiplele crize care, iată, sunt din ce în ce mai apăsătoare din punct de vedere financiar. După cum se pare că au gândit și foarte multe alte consilii județene și primării din țară Așadar nu am fost singurii din țară care au făcut această analiză
Sigur, când te numeri printre susținătorii necondiționați ai lui Cîțu, n-ai cum să te gândești la cheltuirea judicioasă a banului public...
Practic, o simplă prezență la un târg anost nu aducea Argeșului un număr mai mare de turiști. Doamna Gorghiu oricum vine pe la ședințele de partid în Argeș!

Pe de altă parte, CJ Argeș investește în reabilitarea Cetății Poenari, a Muzeului Județean și a Galeriei de Artă milioane de euro, fonduri europene, prin care aceste obiective turistice vor fi mai atractive pentru turiștii din toată țara și din străinătate.Aș putea să mai dau câteva exemple dintre cele elocvente: am elaborat patru rute cultural turistice, dezvoltate pe plan local, recunoscute și promovate pe site-ul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului: Valea Argeșelului și Culoarul Rucăr- Bran, Valea Argeșului și Transfăgărașanul, Triunghiul Bisericilor Rupestre și Bisericile de lemn din județul Argeș și a acordat sprijinit pentru reabilitarea a numeroase biserici și mânăstiri simbol.
La Muzeul Golești vin zeci de mii de turiști anual. Numai prin organizarea Târgului Rod cu Spor, cu 75 de producători autorizați și meșteri populari din județele Argeș, Dâmbovița, Gorj, Sibiu, Teleorman, Vâlcea, au venit peste 10.000 de vizitatori într-un weekend.

Am adus la Argeș, prin Centrul Județean de Cultură și Arte și ministerul Culturii, Gala Tezaure Umane Vii, cu meșteșugari de excepție din toată țara. Avem participări la nivel internațional, prin care am promovat Argeșul și România. Am lansat pachetul turistic Tourist Card, promovat prin agenții de turism private și, de la anul, vom lansa și un portal media dedicat turismului din Argeș.  Ministrul Sorin Grindeanu, la solicitarea președintelui Ion Mînzînă, nu numai că a anunțat că Transfăgărășanul va rămâne  deschis atâta timp cât se va putea circula în condiții de siguranță, dar și că acest drum deosebit va intra în reparații în integralitate la anul.
Salvamont Argeș, finanțat de CJ Argeș, este una dintre cele mai apreciate structuri la nivel european, nu doar în România, și a dovedit că turiștii care merg în munții din Argeș au siguranța că în caz de pericol pot fi salvați. Vila Brătienilor a fost salvată de un ministru PSD al Culturii - Ionuț Vulpescu, pentru ca un alt ministru PSD, Lucian Romașcanu, să vină, în curând, cu un sprijin consistent.

Sigur, doamna Gorghiu, pare să nu știe nimic din toate acestea pentru că este realmente un globe-trotter! Se dă a fi din mai multe locuri, dar de fapt nu e de nicăieri. Și cu siguranță, nu din Argeș, după cum singură declară în CV-ul oficial.
Ce a făcut PNL, ca să nu mai zic de Alina Gorghiu, pentru turismul din Argeș? Fotografii?
Măcar dacă era bună de vlogger, ca să simțim un ajutor.”.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea