De la florărie la pușcărie? Olga Panaete se luptă pentru a rămâne în libertate

# Olga Panaete se luptă, la Curtea de Apel, pentru a rămâne în libertate

Vremuri destul de tulburi pentru celebra florăreasă a Piteștiului, Olga Panaete. Aceasta a fost condamnată,  definitiv, în decurs de mai puțin de un an (în iunie 2021 și în ianuarie 2022), de două ori la închisoare cu suspendare. Prima dată pentru furt de curent iar a doua dată pentru trafic de influență în formă continuată.  Însă specialiștii Serviciului de Probațiune Argeș au considerat că cele două tipuri de infracțiuni sunt concurente. Tribunalul Argeș a decis să ridice suspendarea pedepselor, arătându-i Olgăi Panaete direcția spre penitenciar. Ultima carte se joacă, acum, la Curtea de Apel Pitești.

 

În primul dosar, cel pentru furt de curent, Olga Panaete a fost dată în judecată de furnizorul de energie electrică CEZ Distribuţie SA, pentru comiterea „infracţiunilor de folosire de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea pentru a sustrage energie electrică”. În 2020, celebra florăreasă este condamnată la un de închisoare cu suspendare. Curtea de Apel Pitești a admis, în iunie 2021, apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti împotriva sentinţei penale pronunţată de Judecătoria Piteşti și a mai dispus ”confiscarea bucăților din conductorii improvizați prin care s-a făcut racordarea ilegală a inculpatei la rețeaua de alimentare cu energie electrică, ce au fost ridicate de către reprezentanții CEZ Distribuție S.A.” În rest, a rămas ca la Judecătorie!

 

În dosarul de corupție, Olga Panaete și-a recunoscut vina

În al doilea dosar, potrivit procurorilor, Gherghina (Olga) Panaete ar fi promis, contra unor sume de bani, la trei persoane că le va ajuta să obțină permisul de conducere. Unei alte persoane, inculpata a asigurat-o că va fi angajată pe un post într-un centru de copii din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş. Florăreasa Olga ar fi pretins şi primit de la o persoană bani promiţându-i că o va ajuta să ocupe un post de asistent generalist debutant. Olga Panaete susținea că va interveni la un angajat cu funcţie de conducere în cadrul DGASPC Argeş şi a unui consilier judeţean. Funcţionarul de numele căruia s-ar fi folosit florăreasa era Adrian Macovei - şeful DGASPC Argeş la momentul săvârșirii faptei, iar consilierul în cauză, Florin Tecău - fost preşedinte al CJ Argeş. Cei doi au fost martori în dosar.

Dosarul împotriva florăresei a fost deschis ca urmare a unui denunț făcut de un instructor auto din Pitești.  Acesta a precizat procurorilor că elevul său nu s-a programat la proba teoretică spunându-i că cineva îl va ajuta să se înscrie mai repede. Procurorii au început cercetările și astfel au ajuns la florăreasa Olga. De asemenea, aceasta ar fi promis, contra unor sume de bani, mai multor persoane că le va ajuta să obțină permisul de conducere. Femeia a redeschis „fabrica de permise”. Ea pretindea că are influenţă asupra angajaţilor Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Argeș şi că poate aranja promovarea examenelor. În luna martie a anului 2021, Tribunalul Argeș o condamnă pe Olga Panaete la doi ani și opt luni cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată. ... Pe  18 ianuarie 2022, Curtea de Apel  respinge, printre altele, apelul declarat de florăreasa Olga. Hotărârea Tribunalului rămâne definitivă.

Cele două dosare cu suspendare duc, pare-se, la unul cu executare

Părea că apele tulburi s-au mai liniștit pentru celebra florăreasă a Piteșltiului, Olga (Gherghina) Panaete. Imediat după ce-a de-a doua condamnare cu suspendare însă, specialiștii Serviciului de Probațiune Argeș au considerat că cele două tipuri de infracțiuni sunt concurente. Tribunalul Argeș a decis să ridice suspendarea pedepselor, arătându-i Olgăi Panaete direcția spre penitenciar.

Tribunalul Argeș hotărăște:
”Admite sesizarea formulată de Serviciul de Probaţiune Argeş … și anulează amânarea aplicării pedepsei rezultante de 1 an inchisoare stabilite prin sentința penală a Judecătoriei Piteşti, definitivă prin decizia penală nr. 442/A/22.06.2021 a Curţii de Apel Piteşti, cu toate consecințele. Descontopește pedeapsa principală rezultantă de 1 an închisoare în pedepsele componente de 6 luni închisoare, 6 luni închisoare, 6 luni închisoare, 6 luni închisoare, pe care le repune în individualitatea lor… Anulează suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani și 8 luni închisoare aplicate inculpatei  prin sentința penală a Tribunalului Argeş, definitivă prin decizia penală nr. 19/A/18.01.2022 a Curţii de Apel Piteşti, cu toate consecințele. În temeiul disp. art.38 alin.1 și 39 alin.1 lit.b Cod penal contopește pedepsele principale stabilite anterior, cu pedeapsa de 2 ani și 8 luni închisoare aplicată prin sentința penală nr. 81/10.03.2021 a Tribunalului Argeş, definitivă prin decizia penală nr.19/A/18.01.2022 a Curţii de Apel Piteşti și dispune ca intimata Panaete Gherghina să execute pedepsa cea mai grea de 2 ani și 8 luni închisoare la care adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse (6 luni+6 luni+6 luni+6 luni = 24 de luni) respectiv 8 luni închisoare, urmând ca aceasta să execute pedeapsa de 3 ani și 4 luni închisoare, în condiții de detenţie!

Aplică alături de pedeapsa principală pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor:
a) - dreptul a fi aleasă în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi
b) - dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat,

În temeiul disp. art.45 alin.4 Cod penal deduce din durata de 4 ani pentru care a fost aplicată pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor partea din această pedeapsă executată de la data rămânerii definitive a senținței penale nr. a Tribunalului Argeş.( 18.01.2022) și până la zi. de asemenea, mai deduce din pedeapsa principală, durata reţinerii, a arestării preventive cuprinsă între 10.10.2018-16.10.2018 şi a arestului la domiciliu cuprinsă între 16.10.2018-14.12.2018.
Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârilor judecătoreşti… Pronunţată în şedinţa publică din data de 30.05.2022, la Tribunalul Argeş – Secţia Penală.”

Olga (Gherghina) Panaete a contestat trimiterea spre pușcărie a Tribunalului Argeș. La Curtea de Apel Pitești s-au judecat, deja, trei termene. Al patrulea este fixat în ianuarie 2023, dată la care se poate decide destinul unui om. Să sperăm că se va termina cu bine și nu va merge nimeni la închisoare!

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea