Bogdan Olar, inspectorul șef al ISU Argeș, a trecut în rezervă

Inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, Bogdan Olar, a trecut în rezervă, începând de miercuri, 16 noiembrie. Până la organizarea unui nou concurs, interimatul va fi asigurat de colonelul Alin Berevoescu, prim adjunct al ISU Argeș.

„Sunt mândru că am făcut parte din Inspectoratul pentru Situații de Urgență și salut cu respect și onoare viața de pompier. Fiecare sirenă, alarmă vor trezi în mine emoția unui militar adevărat.”, a precizat colonelul Bogdan Olar.

În urmă cu 25 de ani, Bogdan Olar ieșea de pe băncile Liceului militar Constantin Brâncoveanu Ploiești și urma să aleagă arma „Pompieri” la Academiei de Poliție Al. I. Cuza. Și-a început cariera la Detașamentul de Pompieri Pitești. A fost absolvent și al Cursului de Expert al Mecanismul European de Protecție Civilă și membru al echipei naționale de căutare-salvare urbană RO – USAR, certificată INSARAG pentru participarea la misiuni internaționale, sub egida ONU, în cazul producerii unor dezastre majore.

„De-a lungul timpului a fost aproape de oamenii din subordine și a condus intervenții complexe, iar printre cele mai importante se numără: intervenția în cazul accidentului de pe DN 73 din anul 2017 în care a fost implicat un camion militar, incendiul izbucnit în anul 2018 la vegetația uscată din localitatea Arefu, aproape de Cetatea Poienari, și incendiul din anul 2022 de la depozitul de deșeuri situat în localitatea Bradu, strada Drumul 23. Nu a fost un drum ușor, însă prin voință și încredere în sine a gestionat eficient situațiile întâlnite, demonstrând că este unul dintre pompierii care cinstesc cu sufletul datoria unui salvator și deopotrivă uniforma militară”, a precizat ISU Argeș.

În perioada următoare va avea loc activitatea de predare primire a unității, iar conducerea interimară a inspectoratului va fi asigurată de către primul adjunct al Inspectoratului Șef, colonel Berevoescu Alin.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea