Nicio firmă interesată de contractul de modernizare a Teatrului Așchiuță

Nicio firmă nu s-a înscris la licitația privind proiectul de „Consolidare și modernizare a imobilului situat în strada Domnița Bălașa nr. 19 aparținând Teatrului Alexandru Davila Pitești, denumit Sala Așchiuță”. Din acest motiv termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost prelungit, de la 16 noiembrie la 5 decembrie.  Cu toate că firmele nu s-au îngrămădit să se înscrie la licitație, suma de 12.205.902,35, fără TVA, pusă la dispoziție de Consiliul Județean Argeș pentru acest obiectiv nu este de neglijat. Poate cerințele sunt puțin exagerate!

Sediul Teatrului  Așchiuță va intra într-un proces de consolidare și modernizare în zona sălii de spectacole, însă proiectul, vizat de conducerea Consiliului Județean Argeș, este unul mult mai amplu. Este vorba despre un proiect integrat, prin care unele spații care acum sunt închiriate vor reveni secției pentru a asigura zone complementare activității artistice, inclusiv o cafenea sau cofetărie, dar și construirea unor locuințe de serviciu la mansardă.

Obiectivele principale ale modernizării sunt mărirea capacității sălii de spectacol și refacerea scenei și a spațiilor adiacente. Deoarece, din lipsă de spațiu, construcția nu poate fi extinsă în plan orizontal și nici nu poate fi înălțată se propune extinderea acesteia prin adăugarea unui nivel subteran și al unui nivel tip mansardă amenajat în podul existent. Aceste intervenții vor mări înălțimea sălii de la 5,20 m la 8,80 m și suprafața utilă a clădirii de la 358 mp până la 588 mp fără a modifica suprafața construită și volumetria clădirii existente. Corpul de legătură dintre construcția veche și strada Victoriei se va demola și se va reface într-o formă asemănătoare, păstrându-se amplasamentul și gabaritul.

“Sper ca până la finalul anului să intrăm în linie dreaptă pentru proiectare și construcție, astfel încât până la finalul mandatului actualei echipe de conducere a Consiliului Județean Argeș, să fie finalizat. Va fi un proiect integrat, care pe lângă sala de spectacole va pune în valoare și alte spații cu dedicație pentru copii. Ne gândim la o cofetărie, la săli de activități interactive, tocmai pentru ca acest teatru să fie atractiv și pentru părinți și pentru copii. Pe de altă parte, în mansardă ne dorim să amenajăm cel puțin două apartamente de serviciu, fie pentru personalul artistic colaborator, fie pentru personalul medical care lucrează în spitalele din subordinea Consiliului Județean.”, spunea, în luna august, Adrian Bughiu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș. Având în vedere că termenul pentru depunerea ofertelor a fost prelungit, se pare că termenele stabilite de vicepreședintele Bughiu nu pot fi îndeplinite.

Clădirea teatrului Așchiuță este o construcție veche, ridicată prin anii 1920, care a avut de-a lungul timpului diferite funcțiuni: casă particulară, bancă, sediu al sindicatelor Pitești. Cu ocazia demolărilor masive și a modernizării centrului orașului, din anul 1963 construcția a devenit teatrul de păpuși Așchiuță. În 1963 s-a creat și corpul de legătură care permite accesul în clădire direct din strada Victoriei și planșeul de beton armat peste parterul vechii clădiri. De atunci nu s-a mai făcut nicio intervenție majoră, ci doar mici renovări și schimbări punctuale, se arată în memoriul tehnic al proiectului.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea