Elevii navetiști vor primi o sumă forfetară pentru transport

# După cum a anunțat prefectul Radu Perianu, aproape 10% din elevii argeșeni fac naveta la școală

Săptămâna trecută, Guvernul a adoptat o OUG care prevede acordarea unei sume forfetare pentru elevii care fac naveta la școală. Suma acordată elevilor navetiști va crește de până la 4 ori. Astfel, se acordă o sumă forfetară lunară de 60 de lei/lună pentru distanţa de până la 3 km, iar pentru distanţele ce depăşesc 3 km, suma de 60 lei/lună se suplimentează cu 6 lei/lună pentru fiecare kilometru. Menționăm faptul că elevii vor beneficia de plata în avans a sumei forfetare.

Guvernul a luat în calcul și situația în care costul transportului este mai mare decât suma forfetară. În acest caz, elevii vor primi o sumă forfetară majorată cu până la 100%, dar nu mai mult decât contravaloarea documentelor de transport prezentate de către elevii care solicită suplimentarea sumei forfetare.

O altă prevederea îi vizează pe elevii care sunt cazaţi la internat sau în gazdă în localitatea unde studiază. Acestora li se asigură decontarea cheltuielilor de transport între localitatea în care studiază și localitatea de domiciliu, din bugetul Ministerului Educaţiei, prin unităţile de învăţământ unde sunt şcolarizaţi, atât pentru contravaloarea a 4 călătorii dus-întors/lună, cât și pentru contravaloarea unei călătorii dus-întors efectuate în perioada fiecărei sărbători legale. Decontarea se face pe baza documentelor de transport.

După cum a anunțat prefectul Radu Perianu, aproape 10% din elevii argeșeni fac naveta la școală

„Aproape 10 la sută din elevii argeșeni fac naveta la școală! Toți vor beneficia de creșterea sumei acordată pentru a le deconta transportul.  Județul Argeș are 7530 de elevi navetiști. Cei mai mulți dintre ei parcurg zilnic între 10 kilometri și 15 kilometri ca să ajungă la ore.

Situația arată astfel:

- 1498 de elevi pe distanțe între 10 și 15 kilometri;

- 1440 de elevi, între 15 și 20 kilometri;

- 1361 de elevi care parcurg între 5 și 10 kilometri;

- 1087 de elevi, de la 20 până la 25 de kilometri;

- 631 de elevi care parcurg distante între 25 și 30 kilometri;

- 405 elevi pe distanțe de la 30 la 35 kilometri;

- 371 de elevi care fac naveta de la 3 până la 5 kilometri;

- 263 de elevi care au zilnic peste 50 kilometri;

- 215 elevi cu naveta de la 35 la 40 kilometri;

- 168 de elevi, de la 40 la 45 de kilometri;

- 91 de elevi, de la 45 la 50 de kilometri.

Guvernul condus de Nicolae Ionel Ciucă a adoptat Ordonanța de Urgență prin care suma decontată este majorată. Banii vor fi plătiți în avans, iar de ei beneficiază elevii navetiști,pentru călătoriile zilnice și cei cazați la cămine sau în gazdă, în cuantumul a 4 călătorii dus/întors pe lună.”, a anunțat Radu Perianu.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea