ADIO vizite non-stop în spitale! Ministerul Sănătății a lansat un proiect prin care restricționează vizitele aparținătorilor

Ministerul Sănătăţii a lansat în dezbatere publică un proiect de ordin privind stabilirea programului de vizite în unităţile sanitare publice. În acest sens, fiecare pacient va primi, la internare,  un cod numeric unic care va fi comunicat aparţinătorilor. Pacienții nu mai pot fi vizitați la orice oră în spitale. Programul pentru vizitatori va fi de luni până vineri între orele 15.00 – 20.00, iar în zilele de sâmbătă şi duminică între orele 10.00 – 20.00. Durata vizitei va fi de 30 de minute.

”Programul de vizită la nivelul unităţii sanitare poate fi suspendat în situaţiile de risc epidemiologic, prevăzute la art. 6 din Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic crescut, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Nu este permis accesul vizitatorilor care prezintă semne clinice de infecţii acute”, prevede proiectul de ordin., potrivit Comisarul.ro.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea