VICTORIE! Liberalul Iani Popa se laudă cu realizările lui I.C Brătianu!

Asistăm neputincioși la degradarea clasei politice, la transformarea oamenilor politici în adevărați oportuniști care vânează prestigiu, averi și pensii speciale. S-au dus elitele. Doar cărțile de istorie mai păstrează mărturii demne de valoarea poporului român. Altfel, vi-l prezentăm pe Iani Popa, liberalul argeșean care e secretar de stat în Ministerul Transporturilor și care n-a făcut nimic vizibil din fotoliul pe care îl ocupă. Și nu că nu l-ar duce capul, că (Slavă Domnului!) e tobă de carte, dar omul nu se complică. Stă la căldurică, are leafă grasă, trăiască partidul!

Între timp, ca să nu ajungă anonim, Iani mai postează pe Facebook. Zilele trecute se lăuda că „Argeșul își recuperează istoria sa adevărată și frumoasă! Gara Ștefănești va primi numele marelui om politic argeșean Ion C. Brătianu”. De parcă el, Iani Popa ar fi construit gara. Dar nu... în realitate l-a prezentat pe I. C Brătianu, apoi pe Alina Gorghiu, șefa PNL Argeș. Deci o mare dudă. Se răscolesc Brătienii în morminte.

„Argeșul își recuperează istoria sa adevărată și frumoasă! Gara Ștefănești va primi numele marelui om politic argeșean Ion C. Brătianu (1821 – 1891)! Formalitățile s-au încheiat astăzi!

 

Aceasta a fost inaugurată la 1 iulie 1887 la inițiativa fostului Prim-ministru liberal și la acel moment se numea Gara ”Florica”, fiind o parte a liniei Golești – Câmpulung. De-a lungul timpului prin ea au trecut nenumărate fire ale istoriei românilor odată cu personalitățile care veneau și plecau de la Florica, locul îndrăgit cel mai mult de toți membrii familiei Brătianu.

Doamna Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului, a avut inițiativa redenumirii Gării Ștefănești și a început în august 2022 un demers absolut necesar pentru a reda memoria istorică acestui loc de referință. Ulterior, Consiliul Local al orașului a aprobat în unanimitate atribuirea denumirii ”Ion C Brătianu”. Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a avizat, la 15 noiembrie, schimbarea denumirii Hm Ștefănești Argeș în Hm Ion.C.Bratianu iar astăzi s-au finalizat formalitățile prin aprobarea în AGA.

Mai e puțin până când numele lui Ion C. Brătianu va fi pe gara de la Florica!

Ca liberal și ca argeșean eu le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la finalizarea cu succes a acestui proiect dedicat unei mari personalități istorice a Argeșului!”, a scris Iani Popa.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea