ANAF pregătește controale masive la anumite persoane fizice

Umblă vorba prin târg că ANAF a pus gând rău mai multor categorii de persoane (mai mult sau mai puțin fizice) care au venituri uriașe, însă nedeclarate.

„Nu ascund că identificăm şi suntem în faza finală de analiză pentru a identifica şi alte domenii unde activează persoane fizice şi care au un grad mare de neconformare. Există un grad mare de neconformare la stomatologi, unde gradul de conformare fiscal este redus. Vom încercam să facem nişte ghiduri, să includem şi acest domeniu de activitate în acest mecanismul de prevenţie şi de informare şi, inevitabil, se ajunge şi la controale mai devreme sau mai târziu”, spune șeful ANAF, Lucian Heiuş.

El spune că şi pacienţii trebuie să solicite bon fiscal, „aşa cum este normal când pătesc sume de bani”.

De asemenea, preşedintele ANAF spune că există un grad mare de neconformare a declarării veniturilor în rândul celor care închiriază locuinţe „cu ziua” prin intermediul platformelor online.

„Este un fenomen, iar aici suntem în discuţii avansate pentru a încerca să găsim mecanisme pentru a încerca să descoperim şi pe cei care închiriază cu ziua prin platfome, pentru că şi acolo există un risc de neconformare la declararea veniturilor”, afirmă Heiuş.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea