Omul de afaceri Mihail Derviș - arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a încercat să mituiască doi polițiști

# A fost prins în flagrant în timp ce dădea șpagă în secția de poliție

Mihail Derviș, patronul firmei de panificație Pani Enterprise din Curtea de Argeș, a fost prins în flagrant, de ofițerii Direcției Generale Anticorupție, în timp ce încerca să dea șpagă unui polițist din Vâlcea, chiar în secția de poliție. Omul de afaceri a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de dare de mită. Ulterior față de acesta s-a dispus, de către Tribunalul Vâlcea, măsura arestului preventiv pentru 30 de zile. Mihail Derviș a contestat decizia instanței, iar dosarul s-a mutat la Curtea de Apel Pitești, care a decis pe 22 noiembrie ca afaceristul să rămână în arest până la data de 15 decembrie.

A dat mită 7.000 de lei unor polițiști

 

Un angajat al societăţii administrate de Mihail Derviș a fost depistat, în data de 12 noiembrie 2022, de un agent de poliție în timp ce comercializa produse de panificație, pe raza comunei  vâlcene Fârtăţeşti, fără documente legale. Pentru ca polițistul să nu transmită documentele de constatare întocmite către ofiţerii Serviciului de Investigarea a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Vâlcea, omul de afaceri argeșean i-a oferit agentului, drept mită, 2.000 de lei.

„Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, în data de 12.11.2022, inculpatul, administrator al unei societăţi comerciale i-a oferit unui agent de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Fârtăţeşti, suma de 2000 lei, pentru a nu-şi îndeplini în mod corespunzător atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu transmite documentele de constatare întocmite către ofiţerii Serviciului de Investigarea a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Vâlcea, în vederea dispunerii măsurilor legale, în condiţiile în care în jurul orei 08.30, lucrătorul de poliţie, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu depistase un angajat al societăţii administrate de inculpat în timp ce comercializa produse de panificaţie pe raza comunei Fârtăţeşti, jud. Vâlcea, fără documente legale”, se arată în comunicatul emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Șpagă dată în secția de poliție

În încercarea de a ”îngropa” cazul și a face totul uitat, Mihail Derviș a mers, mai departe, la șeful Secției de Poliție Măciuca, căruia i-a dus în plic suma de 5.000 de lei pentru a nu transmite documentele colegilor de la IPJ Vâlcea.

Doar că a avut parte de o mare surpriză, fiind depistat în flagrant în timp ce oferea banii șefului de secție. Cei doi polițiști l-au denunțat la Direcția Generală Anticorupție (DGA) Vâlcea, iar patronul argeșean a fost reținut, ulterior fiind dispusă și măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

„Ulterior, la data de 15.11.2022, în jurul orei 09.45, inculpatul i-a remis suma de 5000 lei, şefului Secţiei nr. 10 de Poliţie Rurală Măciuca, în timp ce se aflau în biroul acestuia din sediul subunităţii de poliţie, pentru a nu-şi îndeplini în mod corespunzător atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu transmite documentele de constatare întocmite de către lucrătorul de poliţie din subordinea sa către Serviciul de Investigarea a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Vâlcea, în vederea dispunerii măsurilor legale. Imediat după acest moment, urmare a denunţului formulat de lucrătorul de poliţie, poliţiştii din cadrul DGA - SJA Vâlcea, au intrat în biroul în care se aflau cei doi, ocazie cu care au procedat la constatarea infracţiunii flagrante de dare de mită, context în care în plicul oferit de către inculpat a fost identificată suma de 5000 lei, pe care a oferit-o ofiţerului de poliţie, pentru a nu dispune măsurile legale”, se mai arată în comunicat.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de dare de mită.

A.V.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea