Spitalul Mioveni a fost premiat la Gala „România modernizată cu fonduri europene”

# Managerul Mircea Stoian: „Am atras și fonduri europene, dar și medici”

Spitalul Orășenesc Mioveni a fost premiat pentru proiectul intitulat „Creșterea capacității de gestionare a crizei cauzată de virusul COVID – 19 prin dotarea cu aparatură medicală a unității spitalicești”, proiect finanțat cu fonduri europene.

Joi, 24 noiembrie 2022, la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) s-a organizat Gala „România modernizată cu fonduri europene”, eveniment în cadrul căruia au fost premiate 14 proiecte de succes, finanțate cu fonduri europene 2014–2020 din POCU, POIM, POAT, POC, POR și POCA, în contextul asigurării îndeplinirii obligațiilor de comunicare ale României, în calitate de stat membru UE, precum și pentru îndeplinirea obligațiilor de comunicare aferente programelor operaționale și autorităților de management.

Spitalul Orășenesc Mioveni a fost premiat pentru câștigarea și implementarea proiectului 'Creșterea capacității de gestionare a crizei cauzată de virusul COVID – 19 prin dotarea cu aparatură medicală a unității spitalicești', a cărui valoare totală a fost de 23.798.474,57 lei. Printre beneficiile acestui proiect menționăm: montarea în spital a unei stații de oxigen, achiziționarea unui computer tomograf pentru diagnosticul pacienților cu COVID dar și a celor cu sechele post-COVID, achiziționarea mai multor aparate laparoscopice sau de radiologie mobilă. La gala, care a avut loc în sala de şedinţe a ministerului, au reprezentat Spitalul Orășenesc Mioveni, managerul Mircea Stoian și Constantin Iorga, managerul de proiect.

„Vreau să vă mulțumesc că ne-ați acordat aceste fonduri și că ne dați șansa, în continuare, să le realizăm. O să vrem să aplicăm din nou pe o parte de infecții nosocomiale. Cu ocazia asta am atras și fonduri europene, dar și medici. Am o familie de medici venită din Irlanda, care a învățat acolo și s-au întors în România. Urmează doi pediatrii care au lucrat în Italia. Au condițiile ca afară cu bani europeni. Deci, putem munci acasă, liniștiți și într-un mediu curat”, a precizat Mircea Stoian, managerul Spitalului Mioveni, în cadrul Galei.

Conducerea spitalului le mulțumește tuturor celor implicați în acest proiect, în special managerului de proiect, Constantin Iorga și dr. Horia Trăilă.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea