Proiectul noului stadion „Nicolae Dobrin” a intrat în linie dreaptă

# Gentea: „În doi ani și jumătate vom avea această bijuterie la Pitești”

Săptămâna trecută, s-a dat avizul final, în ședința CTE interministerială, pentru obiectivul de investiții construire stadion „Nicolae Dobrin”. Urmează emiterea unei Hotărâri de Guvern, iar proiectul intră în linie dreaptă.

Construcția noului stadion „Nicolae Dobrin” se va face cu finanțarea Companiei Naţionale de Investiţii (CNI). Astfel, Piteștiul va avea un stadion nou, de 100 de milioane de euro! Municipiul Pitești va contribui doar cu suma de 1,7 milioane de euro, din valoarea totală a proiectului.  În plus, va mai suporta și costurile demolării actualului stadion de la Pitești.

 

În cadrul prezentării raportului de activitate la doi ani de mandat, primarul Cristian Gentea a ținut să argumenteze de ce proiectul noului stadion este unul important pentru municipiu.

 

„Am discuții și cu soția mea acasă, vă rog să mă credeți! Este una dintre cei 10% care spun că ar trebui să fac altceva, nu stadion. Credeți că eu sunt nebun, nu aș vrea să facem Strada Depozitelor mâine? Aș fi fost primul care ar fi introdus-o pe Anghel Saligny! Nu putem, pentru că este pe proiectul de extindere și reabilitare - Apă și canalizare - și nu avem cum. Eu nu vreau să fac parc industrial? A fost în platforma mea, cu asta am început, doar că ne-am blocat cu tot felul de probleme, și poate ne ajută Parlamentul cu acel parteneriat public privat. În prima ședință cu mediul de afaceri am propus să discutăm pe această temă. Am găsit firmă care să facă lucrarea, să-i concesionăm o bucată din teren și mi s-a spus că nu este legal pentru că nu avem norme de aplicare la parteneriatul public-privat. (…) Cât va costa în final stadionul de la Pitești? 100 de milioane de euro! A fost aprobată suma aceasta! Cât pune Piteștiul? 1,7 milioane de euro. Adică 1,7%! (…) Bineînțeles că trebuie să suportăm demolarea actualului stadion, dar cât va costa această demolare? Toate tribunele sunt puse pe niște coline de pământ. Cred că dacă aduci Piteștiului 98,3 milioane  de euro, poți să îți permiți să suporți demolarea. Este o investiție extraordinară, o sumă uriașă de bani și în final, în doi ani și jumătate, vom avea această bijuterie aici la Pitești”, a spus primarul Cristian Gentea.

Iar ca o comparație, la Sibiu a fost realizat un stadion în valoare de 30 de milioane de euro din bugetul local, în timp ce la Pitești investiția se va face cu finanțare de la CNI. „Păi dacă eu veneam și propuneam să facem stadion la Pitești și să dăm din bugetul local 30 de milioane de euro, vă dați seama ce ar fi fost la gura criticilor mei?!”, a întrebat retoric primarul municipiului Pitești.

Noua arenă va fi construită pe amplasamentul actualului stadion „Nicolae Dobrin”. Va fi de categoria UEFA 4, iar din acest motiv aici se vor putea desfăşura inclusiv meciuri internaţionale. Noul stadion va avea o capacitate de 15.200 de locuri. Structura funcțională esențială, aferentă activității de bază – competiții sportive: teren multifuncțional; vestiare pentru sportivi; săli de încălzire, sala de forță; vestiare și birouri pentru arbitrii și oficialii meciurilor; spații pentru presă, radio - TV, zone pentru interviuri, masa presei, sala pentru conferințe de presă etc., inclusiv spații sanitare și de servire dedicate; tribune cu locuri individuale pe scaune; locuri pentru spectatorii cu handicap locomotor și însoțitorii acestora; amenajarea de loje VIP; restaurant cu sală de mese; puncte de prim ajutor; foaier de primire, dotat cu garderobe, puncte comerciale; cameră de control și regie; spații care vor deservi funcțiuni complementare cu caracter sportiv și non-sportiv (săli de recuperare, spații de depozitare, de alimentație publică, săli de conferințe, birouri, instalație de nocturnă, amenajări în vederea evenimentelor de tip concert sau expoziții, parcări).

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea