După ce a montat un cort pentru petreceri în Pădurea Trivale, patronul de la Rehoma vrea să construiască un complex de agrement

Nicolae Popescu, patronul de la Rehoma, a montat, în această vară, o terasă pentru evenimente în Pădurea Trivale, în zona străzii Zamfirești, pe un teren pe care îl deținea. A ieșit un mare tam-tam, piteștenii fiind nemulțumiți de faptul că Pădurea Trivale nu este protejată așa cum trebuie. Autoritățile locale s-au sesizat, iar proprietarul a fost amendat, pentru că nu ar fi avut autorizație de construire, și obligat să desființeze construcția. Cortul a fost demontat la începutul lunii octombrie, nu înainte de a fi organizate evenimente private în locația cu pricina. Între timp, omul de afaceri Nicolae Popescu a cerut Primăriei Pitești un certificat de urbanism în scopul obținerii unui aviz de oportunitate pentru scoaterea din fond forestier și aprobare PUZ pentru înființarea unui complex de agrement în Pădurea Trivale, în zona de pădure cuprinsă între străzile Zamfirești și Grigorești. Mai exact unde a fost montată, până de curând, și terasa pentru petreceri.

APM Argeș i-a respins solicitarea

S-a cerut chiar emiterea unui acord de mediu pentru acest proiect de la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Argeș. În cele din urmă, pe 7 noiembrie 2022, APM Argeș a decis respingerea solicitării acordului de mediu pentru proiectul „Scoatere definitivă din fondul forestier național, fără defrișare și compensare echivalentă ca suprafață și bonitate a terenului în suprafață de 2798 mp aflat în fond forestier proprietate privată a persoanei fizice Popescu Nicolae, localizat în intravilan (1.110 mp) și extravilan (1.688 mp) mun. Pitești, U.P. II Trivale (...), în vederea – Înființării unui complex de agrement”. S-a constatat că în cuprinsul certificatului de urbanism, eliberat de Primăria Pitești, se menționează că terenul are destinație forestieră, fiind situat în vecinătatea unui curs de apă (pr. Zamfirești).

De asemenea, destinația stabilită conform PUG este de „zonă de pădure-parc cu valoare peisagistică, pentru care nu există reguli de contruire aprobate”. Se mai menționează în certificatul de urbanism că „terenul situat în UTR 21 – în zonele cu păduri existente pe Valea Rea – zonă inundabilă – pentru care sunt interzise defrișările, pentru a împiedica alunecările de teren. Legea Apelor nr. 107/1996 cu modificările și completările ulterioare interzice, la art. 49, amplasarea de obiective economice și sociale în zona inundabilă. Este precizată și interdicția lucrărilor cu caracter definitiv, a oricăror exploatări a terenului care pot conduce la degradarea peisajului, dispariția vegetației, alunecări de teren sau poluare vizuală”. Din aceste motive, APM Argeș i-a respins solicitarea lui Nicolae Popescu, managerul de la Rehoma.

Amendat cu 5.000 de lei

De bine ce e protejată, în pădurea Trivale a apărut, în luna iunie, un cort pentru organizarea de evenimente. Construcția i-a pus pe jar pe cetățenii din Pitești, care și-au strigat nemulțumirea, pe facebook, după ce o persoană a postat imaginile cu respectiva terasă pe grupul „Pitești, orașul meu”. S-au sesizat autoritățile locale! Poliția Locală a făcut un control la locul cu pricina, iar proprietarul a fost amendat cu suma de 5.000 de lei pentru că nu ar fi avut autorizație de construire. În plus, s-a stabilit că trebuie desființată construcția, iar terenul adus la forma inițială, fiind dispusă în acest sens o perioadă de timp, mai exact până la data de 30 septembrie.

Desi a fost sanctionat și i s-a pus în vedere încetarea lucrărilor, Nicolae Poepescu, managerul firmei Rehoma și proprietarul cortului/terasei respectiv/e și-a văzut liniștit de treabă. Pe pagina de Facebook „Palace Events” au fost postate chiar poze de la petreceri organizate pe terasa amenajată în Pădurea Trivale. Este adevărat că aceasta arăta extraordinar, fiind luminată și aranjată cochet, nelipsind nici măcar covorul roșu. Dar legea e lege pentru toată lumea, iar în cele din urmă proprietarul a fost nevoit să o demonteze. Rămâne de văzut dacă va apărea și vara viitoare! Poate până atunci obține și autorizație! Nu de alta, dar pe rețelele de socializare chiar se menționează că există disponibilitate pentru anul viitor, fiind oferit chiar și un număr de telefon pentru detalii suplimentare. „Un strop de eleganță în mijlocul naturii! Disponibilitate 2023. Contact: 0724…..”, se arată pe pagina de Facebook „Palace Events”.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea