Investiții importante în educație! Piteștiul - singurul municipiu din România care are aprobate la finanțare trei creșe

Continuă investițiile în educație în Pitești. La doi ani de mandat, primarul Cristian Gentea a prezentat investițiile care au fost sau care urmează a fi realizate în unitățile de învățământ din municipiu.

Din bugetul local au fost finalizate lucrări de investiții și reparații curente la un număr de nouă unități de învățământ, în valoare totală de 18.412.757,70 lei cu TVA inclus:

- Reabilitare instalație termică și montare de centrale termice noi, Corp C1 și Corp C4, Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”;

- Reabilitare termică și reparații capitale cămin școlar Liceul cu Program Sportiv „Viitorul” Pitești;

- Instalație termică interioară și racordare la sistemul centralizat de distribuție energie termică, Corp B, Școala Gimnazială „Ion Minulescu”;

 

- Construire gard Școala Gimnazială „Traian”;

 

- Reabilitare interioară și antifonare - sală de sport Școala Gimnazială „Negru Vodă”;

- Reparații capitale pardoseală - sală de sport Școala Gimnazială „Marin Preda”;

- Reabilitare sală de sport Colegiul Național „Alexandru Odobescu”;

- Teren de sport Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”;

- Reparații capitale interioare GPP „Primii Pași”.

De asemenea, au fost executate reparații terenuri sport, curți școli și licee în suprafață totală de 7.175 mp.

S-au finalizat proiectele tehnice pentru lucrările de conformare ISU în vederea autorizării de securitate la incendiu pentru un număr de 5 instituții de învățământ: Colegiul Național „Alexandru Odobescu” – 1 corp de clădire; Colegiul Național „I.C. Brătianu” - 3 corpuri de clădire; Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” – 1 corp clădire; Grădinița cu Program Prelungit „Castelul Magic” – 1 corp clădire; Grădinița cu Program Prelungit „Floare de Colț” – 1 corp clădire.

S-au finalizat și documentațiile de avizare - lucrări de intervenții pentru:

- Reabilitare imobil cantină în vederea transformării în săli de clasă pentru Liceul de Arte „Dinu Lipatti”;

- Reparații capitale și reabilitare imobil cantină școlară Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”;

- Reabilitare interioară Colegiul Național „Alexandru Odobescu”;

- Reabilitare Colegiul Tehnic „Costin D. Nenițescu”.

În această vară, s-a înființat Creșa Pitești, în cadrul căreia funcționează toate cele 11 creșe publice din municipiul Pitești, a căror capacitate totală este, în prezent, de 580 locuri de creșă, dintre care 40 de locuri au fost înființate în perioada 2021-2022: 20 de noi locuri în Creșa nr. 6 Trivale și 20 de noi locuri în Creșa nr. 18 Prundu. În cadrul creșelor publice din Pitești, în 2022, au fost făcute investiții, lucrări şi dotări în valoare totală de 581.660 lei.

Stadiul lucrărilor realizate prin fonduri nerambursabile

- reabilitare termică clădire - Grădinița cu Program Prelungit „Castelul Fermecat”: au fost finalizate lucrările de reabilitare termică, termoizolație plafon subsol, reparare instalații electrice, reparare instalații încălzire și achiziție dotări. Valoarea totală a proiectului 1.405.930,32 lei, din care fonduri nerambursabile 1.377.811,71 lei.

- mansardare corp A – Grădinița cu Program Prelungit „Căsuța Poveștilor”: au fost finalizate lucrările de amenajare a unei săli de repetiții, două săli de lucru pentru copii, grupuri sanitare, în mansarda neutilizată a clădirii, lucrări de conformare ISU și achiziție dotări. Valoarea totală a proiectului 1.050.668,64 lei, din care fonduri nerambursabile 1.029.655,26 lei (POR 2014-2020).

- extinderea spații de învățământ și administrative la Grădinița cu Program Prelungit „Aripi Deschise”: au fost finalizate lucrările de extindere cu un nou corp de clădire, refacere trotuare în zona locului de joacă și curte interioară și achiziție dotări. Valoarea totală a proiectului 1.751.944,52 lei, din care fonduri nerambursabile 1.716.905,63 lei (POR 2014-2020).

- reabilitare și modernizare Grădinița cu Program Prelungit „Primii Pași”: au fost finalizate lucrările de reabilitare și modernizare a clădirii, respectiv, curățarea și refacerea fațadelor în zonele degradate, a zonelor de acoperiș afectate de infiltrații, refacerea finisajelor scării exterioare, recondiționarea scărilor interioare, dotarea spațiilor de joacă cu mobilier nou și a sălilor de clasă cu echipamente ce țin de o mai bună funcționare. Valoarea totală a proiectului 1.571.904,65 lei, din care fonduri nerambursabile 1.540.466,56 lei (POR 2014-2020).

- reabilitare și modernizare Colegiul Tehnic „Armand Călinescu”: s-au dat în folosință Corpurile C2 și C1 Axul 11-19 și se află în execuție lucrările de modernizare a curții interioare și reabilitare a Corpului C1 Axul 1-10. Au fost achiziționate mobilier școlar și dotările IT, aparatură pentru laboratoare de informatică, fizică, biologie, chimie, comerț, textil, electro-mecanic, limbi străine. Valoarea totală a proiectului 29.026.119,21 lei, din care fonduri nerambursabile 11.667.410,46 lei (POR 2014-2020).

- consolidare și reabilitare clădire – Tronson I – Colegiul Național „Zinca Golescu”: s-au dat în folosință Corpurile 1 și 4 și se află în execuție lucrările pentru Corpul 2, constând în lucrări de refacere pereți interiori, schimbare tâmplărie, schimbare instalație electrică, înlocuire pardoseli, înlocuire instalație de încălzire (centrale termice proprii). Valoarea totală a proiectului 12.385.070,00 lei, din care fonduri nerambursabile 4.626.935 lei (PNDL II).

- Au fost finalizate lucrările de realizare a sălilor de educație fizică școlară, finanțate de C.N.I. S.A., pentru următoarele unități de învățământ: Școala Gimnazială „T. Arghezi” și Școala Gimnazială „Adrian Păunescu”. De asemenea se află în lucru realizarea sălii de educație fizică școlară a Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga”.

Lucrări care vor fi realizate prin CNI

- A fost aprobată de către C.N.I. S.A, finanțarea pentru obiectivul de investiții „Construire Grădiniță cu Program Prelungit din cadrul Școlii Gimnaziale „Mircea Eliade”, dotare și amenajare exterioară, Bulevardul Petrochimiștilor nr. 31, municipiul Pitești, județul Argeș", aflându-se în derulare contractul de proiectare și execuție lucrări.

- A fost aprobată de către C.N.I. S.A. finanțarea unei săli de sport cu 180 de locuri la Liceul cu program sportiv „Viitorul”.

- Se află în procedură de atribuire contractul de proiectare și execuție lucrări pentru sala de educație fizică Școala Gimnazială „Tudor Mușatescu”, obiectiv finanțat de C.N.I. S.A.

- Se află în derulare contractul de proiectare și execuție lucrări pentru sala de sport 102 locuri Colegiul Național Liceal „Zinca Golescu”, obiectiv finanțat de C.N.I. S.A.

- Se află în derulare contractul de proiectare și execuție lucrări pentru sala de educație fizică Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”, obiectiv finanțat de C.N.I. S.A.

- Se află în derulare contractul de proiectare și execuție lucrări pentru sala de educație fizică Școala Nr. 2 – structură a Școlii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu”, obiectiv finanțat de C.N.I. S.A.

- Se află în derulare contractele de proiectare și execuție lucrări pentru „Proiect tip „Construire creșă medie”, Bd. Eroilor, nr. 26-28, Colegiul Economic „Maria Teiuleanu" și „Proiect tip „Construire creșă mică”, localitatea Pitești, cartier Găvana, str. Alunului, str. Paltinului, Parcare/Spațiu verde/Alee acces-Complex Albina”, obiective finanțate de C.N.I. S.A.

De asemenea, a fost aprobat la finanțare, în cadrul PNRR, proiectul „Construire creșă mică”, localitatea Pitești, Bd. Petrochimiștilor, nr. 23, jud. Argeș, Colegiul Tehnic „Costin D. Nenițescu”, cu o valoare totală de 11.886.810,72 lei.

”Suntem singurul municipiu din România care avem aprobate la finanțare trei creșe. Una medie la „Maria Teiuleanu” și dou mici, una în GĂvana și cealaltă la Liceul Nenițescu. La două am semnat contractile. M-am întâlnit cu constructorul. Se așteaptă oridnul de începere al lucrărilor la CNI, iar pe cea de a trei o voi semna la minister, probabil săptămâna viitoare”, a precizat primarul Cristian Gentea.

Tot în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență a fost aprobată finanțarea renovării energetice pentru 11 unități de învățământ. Valoarea totală a proiectelor este de 87.219.629,84 lei.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea