Se încearcă, din nou, vânzarea autobuzelor penale din afacerea Publitrans-Girexim-CNCD

Autobuzele CNCD, scoase la vânzare în dosarul de insolvență, ar putea fi ieftinite din nou, după ce au trecut printr-un carusel de ieftiniri.

Tribunalul Specializat Argeş a admis, în decembrie 2014,  cererea de deschidere a procedurii  de insolvenţă în formă generală a debitoarei CNCD, intrată în colaps după izbucnirea scandalului  privind transportul public local de călători, scandal în care, este implicat și directorul  societății, Constantin Scarlat, alături de fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc. Până în prezent, administratorul judiciar al CNCD a organizat mai multe licitații pentru vânzarea bunurilor mobile aflate în patrimoniul societății.

 

Este vorba, mai exact, de cele 40 de autobuze aflate în proprietatea firmei CNCD. Inițial, preţul de vânzare pentru un autobuz, conform lichidatorului, a fost de 36.000 euro, fără TVA. Ulterior, prețul a fost coborât la 30.000 euro, însă, ca și în primul caz, fără succes în privința vânzării. Prețul, acum, a devenit mic, mic de tot.

 

Eticheta de ”autobuze penale” nu o mai spală nici Argeșul, care cuge prin apropiere

În dosarul Publitrans, fostul primar,Tudor Pendiuc, este acuzat de procurorii DNA că a prejudiciat bugetul Primăriei Pitești cu suma de peste 5 milioane de euro, prin încheierea unui contract nelegal privind transportul public local, el primind în schimb drept mită un apartament de lux pentru fiica sa.

Acesta a fost condamnat de Tribunalul București la opt ani de închisoare în dosarul de corupție menționat. Fiica acestuia, Emanuela Elena Pendiuc, a fost condamnată la cinci ani de închisoare.

Sentința nu este definitivă, aceasta fiind atacată la Curtea de Apel București.

Tudor Pendiuc a fost acuzat de procurorii DNA de luare de mită, abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave și în formă continuată, alături de fiica sa și alte 10 persoane, legat de modalitatea de achiziție a 80 de autobuze pentru municipiul Pitești. El a făcut demersuri astfel încât, cu încălcarea prevederilor legale, să fie încheiat, executat și prelungit un contract de asociere in participațiune între S.C. Publitrans 2000 S.A. și societățile private CNCD S.A./S.C. Girexim Universal S.A, în folosul ultimelor două societăți.

Prejudiciul cauzat Primăriei Municipiului Pitești a fost de 28.556.450,65 lei. (peste 6,3 milioane euro), sumă cu care instituția publică s-a constituit parte civilă în procesul penal.

Una din acuzațiile aduse lui Tudor Pendiuc:

– în calitate de conducător al serviciilor publice locale, nu a pus în aplicare obligațiile din contractul de asociere în participațiune, de a reduce cota de participație la beneficii și pierderi a asocierii S.C. CNCD S.A./S.C. Girexim Universal S.A., practic de a desființa contractul de asociere în participațiune, ca urmare a faptului că asocierea anterior amintită nu deținea mijloacele de transport (autobuzele) cu titlu de proprietar.

Dosarul se judecă, la Curtea de Apel București, din vara anului 2020. Următorul termen: 14 decembrie!

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea