Noul sediu al Judecătoriei Costești, realizat în proporție de 50%

Lucrările la noul sediu al Judecătoriei Costești sunt realizate în proporţie de 50%, a anunțat, recent, Ministerul Justiției. Proiectul „Demolare construcții existente și construcție sediu nou Judecătoria Costești” este în curs de execuție din ianuarie 2022, iar termenul estimat pentru finalizare este iunie 2023. Contractul pentru construirea clădirii a fost câștigat de asocierea de firme: SC CONARG AG SRL, SC ELECTRONET CONCEPT SRL, SC CON GAZ PREST SRL, SC IFMA SA. Valoarea lucrărilor este de 21.417.091,21 lei cu TVA.

Alături de sediul Judecătoriei Costești, Ministerul Dezvoltări are în implementare și construirea unui sediu nou pentru Judecătoria Horezu. Lucrările sunt cuprinse în Proiectul de Îmbunătățire a Serviciilor Judiciare (JSIP), finanțat de Banca Mondială, cu scopul de a oferi justițiabililor servicii de calitate într-un spațiu decent. Și cel de-al doilea contract a fost câștigat tot de SC CONARG AG SRL, împreună cu alte societăți: SC ELECTRONET CONCEPT SRL, SC IFMA SA.

 

Lucrările la sediul Judecătoriei Costești sunt în grafic

Judecătoria Costești a funcționat, până recent, într-un imobil construit între anii 1941-1963, cu destinație de casă de cultură. În anul 1994, construcţia a fost supusă unui proces de remodelare ca urmare a transformării ei în sediu de judecătorie, iar de atunci nu au mai fost efectuate lucrări de modernizare. Până la începutul acestui an, când au început lucrările pentru realizarea noului sediu.

„Noul sediu al Judecătoriei Costești (Argeș) este realizat în proporție de 50%, lucrările derulându-se conform graficului stabilit prin contract. Acest obiectiv de investiții al Ministerului Justiției, finanțat de Banca Mondială prin Proiectul „Îmbunătățirea Serviciilor Judiciare” (PISJ), are ca dată de finalizare prima jumătate a anului 2023. Lucrările au debutat la începutul anului în curs și au o valoare de aproximativ 21,5 milioane de lei”, informează Ministerul Justiției.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea