Cristian Gentea: „Piteștiul va fi orașul sportului, în România!”

Așteptarea a luat sfârșit! Pe 8 decembrie, Pitești Arena, cea mai modernă sala polivalentă din țară, a fost inaugurată, în prezența reprezentanților administrației centrale și regionale, ai mediului academic argeșean și ai mediului de afaceri, precum și a numeroase personalități ale sportului românesc. Primarul Cristian Gentea a deschis, oficial, noua Sală Polivalentă „Pitești Arena”, realizată cu sprijinul CNI.

„Așteptarea a luat sfârșit! Începând de astăzi (8 decembrie n.r.) sportul piteștean se mută în casă nouă. Echipele noastre de baschet, volei, judo, karate, box vor evolua în această sala impresionantă, realizată de către Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții. Vă mulțumesc foarte mult în numele piteștenilor! Primăria Pitești și Consiliul Local Pitești au pus la dispoziție terenul și au realizat amenajările exterioare, branșamente la utilități și parcarea suplimentară.”, a precizat primarul Cristian Gentea.

Evenimentul de inaugurare a Sălii Polivalente, organizat de municipalitatea piteșteană, s-a bucurat de participarea celor mai de seamă sportivi ai orașului, în tribunele Pitești Arena aflându-se campioni mondiali la karate, atletism sau judo, sportivi ai Fotbal Club Argeș Pitești, dar și cele două echipe ce își vor desfășura activitatea în această sală, în cadrul Ligilor Naționale: vulturii de la baschet și alb-violetele de la volei. Marele fotbalist Nicolae Dobrin, legenda sportului argeșean, nu a fost uitat, soția sa, doamna Gica Dobrin, numărându-se printre invitații speciali prezenți la deschidere.

Alături de primarul Piteștiului, au luat cuvântul invitați din administrația centrală și regională - Atilla Cseke, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Paul Stănescu, vicepreședintele Senatului României, Ion Mînzînă, președinte al Consiliului Județean Argeș, Olguța Vasilescu, primar al municipiului Craiova – și personalități ale vieții sportive românești - Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic Sportiv Român, Carmen Tocală, președintele Federației Române de Baschet, Florentin Marinescu, președintele Federației Române de Arte Marțiale - care au felicitat eforturile municipalității piteștene, dar și implicarea celorlalți factori ce au contribuit la realizarea acestui proiect important pentru Pitești și pentru întreg județul Argeș.

„E o investiție guvernamentală, derulată prin Ministerul Dezvoltării, de peste 100 de milioane de lei, în care și Primăria municipiului Pitești a avut o contribuție importantă. Vreau să îl felicit pe domnul primar și vreau să vă spun că Guvernul și Ministerul Dezvoltării pot să pună la dispoziție toate posibilitățile, dar dacă la nivelul comunităților locale nu există dorința de implicare, atunci am lucrat degeaba. La Pitești implicarea a venit în primul rând de la autoritatea locală”, a precizat ministrul Atilla Cseke.

“Este a doua sală de sport la a cărei inaugurare particip. În urmă cu 50 de ani, la aceeași dată, se inaugura Sala Sporturilor din Pitești. Tot în urmă cu 50 de ani, pe stadionul din Trivale, FC Argeș învingea Real Madrid cu 2-1. Acesta este un început pentru ceea ce ne dorim, performanță în sportul argeșean și național. Este clar că de acum încolo energiile vor fi altfel canalizate pentru a face performanță. Așa s-a întâmplat și la momentul respectiv cu secțiile de box, de lupte - campioni olimpici, campioni mondiali, campioni europeni. Sper ca și acum să existe aceeași emulație și tineretul să se îndrepte mai mult spre sport pentru că sportul, în general, aduce glorie unei țări. Dacă noi ne mândrim, ne mândrim cu foștii campioni pe care i-am avut de-a lungul istoriei. Aș vrea să mulțumesc dlui ministru al Dezvoltării, și celorlalți miniștri dinaintea domniei sale, pentru modul cum au colaborat cu autoritățile. Îl felicit pe domnul primar Cristian Gentea pentru ambiția de care dă dovadă, pentru implicare pentru tot ceea ce înseamnă infrastructură la nivelul sportului din municipiul Pitești. Are tot sprijinul nostru și sperăm la cât mai multe lucruri minunate.”, a precizat Ion Mînzînă, președintele Consiliul Județean Argeș.

Gentea: „Pitești Arena este o mare realizare, dar este doar începutul...”

„Pitești Arena este o mare realizare, dar este doar începutul: anul viitor vom inaugura Bazinul Olimpic, una dintre cele mai moderne baze sportive pentru înotul profesionist, și tot în viitorul apropiat începem și construcția noului stadion „Nicolae Dobrin”! De asemenea, Piteștiul va beneficia de o bază sportivă profesionistă pentru atletism, de o academie de tenis și de un bazin didactic de înot – realizat, ca și Sala Polivalentă, cu sprijinul CNI. Piteștiul va fi orașul sportului, în România!” a precizat primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea.

Sala Polivalentă „Pitești Arena” îndeplineşte criteriile federaţiilor europene pentru handbal, baschet, volei, fiind adecvată pentru desfășurarea unor întreceri internaţionale, până la nivel de sferturi de finală, dar va găzdui și evenimente sportive de tenis de masă, judo, karate, lupte, box sau gimnastică, dar și concerte sau alte evenimente publice. Peste 4.000 de spectatori vor putea asista la evenimentele sportive, iar în cazul altor tipuri de evenimente, accesul spectatorilor pe teren va suplimenta numărul de locuri cu încă 1.800.

Pitești - locul I pe țară, la Campionatul Național de Karate Ashihara 2022!

Imediat după inaugurare, Pitești Arena a găzduit o primă competiție importantă. Între 8-10 decembrie, aici s-a desfășurat Campionatul Naţional de Karate, fiind înregistrat un record de participare: 485 de concurenți, din toată România, s-au confruntat, în timpul celor 3 zile de competiție, în 705 lupte!

Sportivii Clubului "Ashihara Karate Pitești" au obținut nu mai puțin de 40 de medalii: 12 de aur, 12 de argint și 16 de bronz - clasamentul general plasând clubul piteștean pe primul loc, în Campionatul Național! Locul al II-lea a fost obținut de Brașov, pe locul al III-lea situându-se Constanța.

Nivelul competiției a fost foarte ridicat, deoarece majoritatea campionilor vor forma lotul național, care va reprezenta România la Campionatul Mondial de Karate Ashihara de la Tokyo, Japonia, din vara  anului viitor. Organizarea impecabilă a întregului eveniment a făcut cinste Piteștiului, municipalitatea piteșteană fiind recunoscută pentru susținerea acordată acestui domeniu sportiv nobil - artele marțiale.

Felicităm, cu bucurie, performanța sportivilor noștri și a antrenorilor lor, obținută chiar în prima competiție națională susținută la Pitești Arena!

Rezultate de care suntem mândri:

1. Eriko Nițu - locul 1 new style, locul 1 kumite;

2. Bălan Teodora - locul 1;

3. Cernătescu Maria - locul 1;

4. Fir - Cozmescu Albert - locul 1;

5. Oprița Ioan Teodor - locul 1;

6. Bulf Anastasia Elena - locul 3;

7. Sanna Lorenzo Dima - locul 1;

8. Ivan Bianca Ioana - locul 2;

9. Irimia Ian - locul 2 kumite;

10. Bodea Patrick - locul 3;

11. Bursuc Lucas - locul 3 kumite ++, locul 3 kata;

12. Vasilescu Andrei - locul 1 kumite;

13. Vlăduț Stroe - locul 2 kumite;

14. Chiliment Vlad - locul 3 kumite;

15. Alexandru Niculie - locul 3 kumite;

16. Jitea Mihai - locul 3 kumite new style;

17. Alex Popescu - locul 3 kumite;

18. Dorobete Vlad - locul 2 kumite;

19. Dorobete Teodora - locul 2 kumite;

20. Bănică Rareș - locul 2 kumite;

21. Vlad Niculae - locul 3 kumite;

22. Deliu David - locul 2 kata și locul 1 kumite;

23. Stan Andreea - locul 1 kumite;

24. Stan Anastasia - locul 1 kumite;

25. Dobre Maria - locul 2 kumite;

26. Dumitru Ioana - locul 2 kata ++, locul 1 kumite;

27. Rădulescu Mihnea - locul 3 kumite;

28. Maria Mara - locul 2 kumite;

29. Iacob Bianca Elena - locul 2 kumite;

30. Lazăr Daniela - locul 3;

31. Vasilescu Vanesa - locul 3 kumite;

32. Jitea Mihai - locul 3 kumite;

33. Crasan Cătălin - locul 3 kumite;

34. Dobrin George - locul 2 kumite;

35. Postelnicu Albert - locul 3 kumite;

 

36. Stan Alex - locul 3 kumite.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea