În anul 2023, Educația primește numai 2,1% din PIB - cel mai mic procent din istoria recentă!

Ministerul Educației primește numai 2,1% din PIB, în anul 2023. Este cel mai mic procent din ultimii mulți ani. În timp ce federațiile din sistem au luat foc la aflarea unei asemenea vești, ministrul Ligia Deca (foto) s-a arătat mulțumită de acest procent. Același ministru care, în  2013, declara că Educația are nevoie de 6% din Produsul Intern Brut. Dar s-au schimbat vremurile, iar Deca ne-a arătat tuturor poziția umilă în fața președintelui, Klaus Iohannis, chiar în ziua în care a fost numită în fruntea Ministerului Educației.

 

„Mergem pe varianta din proiectul de buget, acesta fiind acoperitor pentru funcționarea normală a sistemului de învățământ în anul următor, pe actuala lege. În momentul adoptării noilor legi, vom solicita actualizarea bugetului în concordanță cu noile prevederi”, a declarat Ligia Deca, în legătură cu bugetul Ministerului Educației, pe anul viitor, potrivit Edupedu.ro.

 

Cu câțiva ani în urmă tot Ligia Deca avea alte păreri!

„Mă numesc Ligia Deca și sunt fost președinte al Asociației Europene a Studenților și, de asemenea, acum lucrez în continuare în educație. Aș vrea să susțin ideea de 6% pentru educație și campania asociată acesteia, pentru că, din punctul meu de vedere, educația este singura șansă pentru a avea o democrație funcțională. Nu putem avea o democrație puternică fără oameni care să o înțeleagă și să înțeleagă provocările ei. De asemenea, nu putem avea cetățeni activi fără a avea un spațiu în care ei să-și formeze propria personalitate.”, declara Ligia Deca, în anul 2013, potrivit Edupedu.ro.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea