Deși are afaceri în Austria, fostul senator Mircea Andrei condamnă atitudinea față de România în problema ”Schengen”

Respingerea aderării României la spațiul Schengen a fost și este taxată dur de majoritatea românilor. O voce cu greutate, printre aceștia, este și cea a fostului senator Mircea Andrei, fost președinte de partid din Argeș. Grea atât prin funcțiile pe care le-a avut și le are – politician, avocat, persoană implicată în numeroase foruri și activități. Grea și prin prisma faptului că una din principalele afaceri ale lui Mircea Andrei se derulează chiar în Austria.

Cum nu poți fi, într-o asemenea situație, în două luntri, avocatul menționat declară: ”aleg, zilnic, să fiu român!”

Fostul senator s-a revoltat, pe o rețea de socializare, față de împotrivirea inexplicabilă a austriecilor. Mircea Andrei: ”Înjunghierea pe la spate a României de către Austria și sacrificarea noastră și a intereselor europene reprezintă lovitura de pumnal rusesc cu dublu tăiș. Pe de o parte, produce o gravă criză în interiorul instituțiilor Uniunii Europene, pe de altă parte decredibilizează sprijinul pe care NATO și Statele Unite îl pot acorda unui aliat loial cum este România. Mai mult, pare că Austria și-a ales calea. Spre est?!!”.

Contactat telefonic, Mircea Andrei ne-a mai mărturisit: ”Așa este, am o afacere în turism, în Austria. Chiar acum sunt în Austria, la hotelul pe care îl dețin aici…  Ceea ce s-a întâmplat, însă, e ceva ce ne afectează pe noi, toți cei ce suntem și rămânem români! Puteam, de mult, să îmi iau cetățenie austriacă. Am această afacere de 10 ani, iar cetățenia austriacă se obține în cinci… Nu m-a interesat niciodată și nu mă interesează altă cetățenie decât cea română!”…

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea