Deputatul de Argeș, Mircia Chelaru, lansare de carte cu sala plină

Sala ”Ars Nova” a Centrului Cultural Pitești a fost neîncăpătoare vineri, la orele amiezii, când generalul (rez.) Mircia Chelaru și-a lansat ultima carte, ”Napoleon Bonaparte în două sute de maxime comentate”. Semn de sănătate intelectuală, semn că nu numai maneliștii reușesc să umple săli.

Deputatului (scriitor) de Argeș i-au fost alături numeroase personalități ale județului. Au vorbit despre volum academicianul Gheorghe Păun, sociologul Octavian Sachelarie și istoricul Ștefan Dumitrache, viceprimar al municipiului Curtea de Argeș.

 

„Îmi doresc să vă împărtășesc bucuria de a fi împlinit nașterea unei noi cărți! O carte despre Geniul care a schimbat Destinul și Istoria Europei. O provocare pentru Minte, Suflet și Spirit: ”Napoleon Bonaparte, în două sute de maxime comentate”, la 200 de ani de la trecerea sa în eternitate” – Mircia Chelaru.

 

”Inițiativa generalului Micia Chelaru de a strânge laolaltă maxime și cugetări ale lui Napoleon Bonaparte  se constituie într-un act de cultură pentru contemporani, dată fiind personalitatea grandioasă a autorului cugetărilor, personalitate adesea contradictorie și percepută, de istorici și analiști, foarte diferit, în raport de poziția pe care aceștia se află, inclusiv în plan ideologic, în abordarea complexei personalități a lui Napoleon Bonaparte și a epocii sale.” – acad. Victor Voicu, vicepreședinte al Academiei Române. O carte incitantă, scrisă despre o personalitate incitantă, de către un autor incitant.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea