Un an plin de realizări la Bradu

# Fonduri atrase pentru două mari proiecte, prin programul Anghel Saligny, în sumă de 28 milioane de lei

Primarul din Bradu, Dan Stroe, a făcut, vinerea trecută, bilanțul anului 2022. Edilul s-a declarat mulțumit de investițiile din comună, deși admite faptul că scumpirile au afectat și lucrările din administrație.

„A fost un an bun din punct de vedere al investițiilor, deși ne-am dori mult mai mult. Am venit în campanie cu niște proiecte și am constatat că o stradă pe care o asfaltam cu 500.000 lei, acum ne costă dublu, poate chiar și mai mult”, a declarat Stroe.

 

Bugetul pentru investiții a fost unul generos, iar fondurile locale au fost completate de bani europeni și fonduri de la bugetul național. În plus, a fost accesat și un credit pentru proiecte importante de infrastructură din localitate. În ceea ce privește cea mai mare realizare din acest an, dar și din întregul mandat de primar, primarul Dan Stroe a declarat că, fără îndoială, aceasta este legată de darea în folosință a creșei din Geamăna.

 

Fonduri prin programul național de investiții Anghel Saligny

Pe de altă parte, Primăria Bradu a reușit să obțină fonduri și pentru două mari proiecte prin programul național de investiții Anghel Saligny, în sumă de 28 milioane de lei, probabil cea mai mare din județ.

De asemenea, Dan Stroe s-a declarat mulțumit și de rezultatele obținute pe linie sportivă, fiind încântat în special de gimnastică.

Și viceprimarul Gheorghe Negoi a vorbit în conferința de final de an de la Primărie despre un proiect al administrației pe care îl consideră de succes. Este vorba despre introducerea liniei 12 de transport local cu autobuze Publitrans.

„După aproape 20 de ani acest proiect readuce comuna Bradu unde îi era locul. Autobuzele sunt cu totul deosebite de microbuzele maxi-taxi, iar prețul biletelor este foarte bun. Un abonament este doar 80 de lei și poți călători și în Pitești, și în localitățile limitrofe”,  a spus Gheorghe Negoi.

Edilul șef,  în completare, i-a mulțumit primarului Cristian Gentea pentru înființarea zonei metropolitane de transport Pitești și că s-a gândit și la comuna Bradu care va avea încă un traseu pentru cei care vor să meargă la cumpărături la hipermarketurile de pe raza localității.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea