Lista centrelor de vaccinare din Argeș în care se administrează noul vaccin COVID-19

Noul vaccin împotriva COVID-19 este disponibil în cinci centre de vaccinare din Argeș și, la cerere, la medicii de familie.

În judeţul nostru se poate efectua gratuit,  la cerere, vaccinarea  anticovid,  în centrele  organizate la nivelul  următoarelor  unități medicale:

1. Spital Orășenesc Costești, situat în Costești, Str. Industriei nr.19. Nr.  telefon centru de vaccinare: 0248.673.550;

2.  CMI Dr. Păunescu Magdalena, situat în Pitești, Str. Războieni nr.2. Nr. telefon: 0752.212.061

 

3. CMI Dr. Savu Antoaneta, situat în Mioveni , Str.Pieții nr.1. Nr. telefon: 0745.015.735;

 

4. CMI Dr. Pitulan Marius, situat în Câmpulung, Str.G.Topârceanu nr.6. Nr. telefon: 0722.875.318;

5. CMI Dr. Nistor Mihai, situat în Rucăr , Str.Dispensarului nr.15. Nr. telefon:  0348.526.811.

„Noul vaccin Comirnaty Original/Omicron BA. 4-5 este utilizat pentru prevenirea bolii COVID-19, afecțiunea cauzată de virusul SARS-CoV-2. Imunizarea prin vaccinare este cea mai sigură cale de apărare de care dispunem pentru a crește protecția împotriva infecției, a formelor grave de boală, a spitalizării ulterioare și pentru limitarea răspândirii imbolnăvirii. Vaccinarea este recomandată în mod special persoanelor de peste 65 de ani, bolnavi cronici , cei care sunt la risc de a face forme severe de îmbolnăvire. Cu noul vaccin cu tulpina Omicron, se pot vaccina toate persoanele cu vârsta de peste 12 ani, carora li s-a administrat schema primară de vaccinare impotriva COVID -19, cu cel putin 3 luni inainte. Vaccinul este adresat doar celor care fac o doză de rapel ( “ booster”). Vaccinul poate fi administrat concomitent sau la orice distanță de timp cu un alt produs din Programul Național de Vaccinare , inclusiv cu vaccinul antigripal. Expunerea recentă la SARS-COV-2 nu este o contraindicație sau precautie pentru vaccinarea impotriva COVID 19 cu vaccin Comirnaty Original/Omicron BA. 4-5. Nu se administrează persoanelor care nu au fost vaccinate împotriva COVID-19”, informează Direcția de Sănătate Publică Argeș.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea