Rezultate remarcabile! Doi elevi geniali din Argeș - premiați de Ministerul Educației

# Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” - singura instituție de învățământ din județ premiată de ministrul Ligia Deca

Ministerul Educației a premiat, pe 12 decembrie, la Opera Națională din București, excelența din învățământul preuniversitar! Au fost recompensați elevii care au obținut distincții la olimpiadele și concursurile internaționale din acest an, cadrele didactice îndrumătoare, precum și unitățile de învățământ pe care elevii premiați le-au frecventat. Elevii români s-au clasat pe podium la toate competițiile internaționale la care au participat! În total, au fost recompensați 123 de elevi, fiind premiați cu 171 de distincții. În același timp, au fost premiate cadrele didactice care i-au pregătit (124), precum și unitățile de învățământ din care provin laureații (70).

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” va primi 12.000 de lei de la Minister

La nivelul Argeșului, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” (fostă nr. 11) din Pitești este singura instituție de învățământ preuniversitar din județ premiată, în acest an, de Ministerul Educației. Cei doi elevi care au făcut posibil acest lucru sunt Emanuel Mazăre, medaliat cu argint la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, Sarajevo 2022 și Ianis Cojocaru, medaliat cu argint la Olimpiada Europeană de Geografie pentru Juniori, Belgrad 2022. Alături de ei au fost premiate cadrele didactice îndrumătoare Marian Haiducu (profesor de matematică, director al Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu”) și Sebastian Florescu, (profesor de geografie, inspector de specialitate la Inspectoratul Școlar Județean Argeș).

 

Emanuel Mazăre și Ianis Cojocaru sunt elevi absolvenți ai Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu”, amândoi fiind în prezent elevi ai Colegiului Național „Alexandru Odobescu” din Pitești. Pentru medalia de argint obținută la competițiile balcanice, cei doi elevi au fost recompensați de Ministerul Educației cu câte 6.000 lei. Aceeași sumă au primit-o și profesorii care au pregătit elevii, cât și școala pe care aceștia au frecventat-o. Astfel, Școala nr. 11 din Pitești urmează să primească, de la Minister, suma de 12.000 lei. Banii vor fi utilizați pentru dotări destinate sprijinirii eficienței procesului de învățământ.

Emanuel Mazăre: “România este țara în care am crescut, în care m-am născut și sufletește sunt legat de ea”

În perioada 28 iunie – 3 iulie 2022, Bosnia și Herzegovina a găzduit a 26-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori (JBMO), care s-a organizat în formatul clasic, cu prezență fizică. Societatea de Științe Matematice din România a selectat, în prima jumătate a acestui an, prin Olimpiada Națională de Matematică și patru baraje de calificare, un lot național format din cei mai buni 6 elevi din țară la nivelul claselor a VII-a și a VIII-a, lot în care s-a calificat și Emanuel Mazăre, în acel moment elev în clasa a VIII-a la Școala nr. 11 din Pitești.  Emanuel Mazăre s-a întors acasă cu medalia de argint. De altfel, acesta a adus în ultimii doi ani rezultate extraordinare pentru Școala „Mihai Eminescu” Pitești, de la înființarea sa: 2021 – medalia de AUR la JBMO 2021 și 2022 – medalia de ARGINT la JBMO 2022.

După ce a obținut nota 10 la Evaluarea Națională, Emanuel a ales să intre la Colegiul Național „Alexandru Odobescu”, specializarea matematică-informatică. Am discutat cu acesta atât despre planurile sale pe termen scurt, cât și pe termen lung. Am cunoscut un băiat ambițios, matur, al cărui drum către performanță a constat în pasiune, muncă și perseverență.

# Ai prezentat cu cinste și mândrie România la o mulțime de competiții de matematică? De unde plăcerea pentru această disciplină?

- Matematica mi-a plăcut încă din ciclul primar deoarece am participat la multe concursuri, am lucrat suplimentar probleme și lucrând, lucrând a început să îmi placă. Am crezut că pot să fac ceva mai mult din matematică, adică să merg la următorul nivel, să avansez...

# Ai intrat la Colegiul Național “Alexandru Odobescu” cu media 10. Ce ți-ai propus acum? Dar pe viitor?

- Planul meu este să continui cu olimpiadele, concursurile. Vreau să încerc și la informatică. Vreau să mă axez pe matematică și informatică și pe viitor, la facultate, deocamdată îmi propun să merg la Universitatea Politehnică din București,  să aplic ceea ce am învățat în tot gimnaziul și liceul legat de matematică și informatică în domeniul computer-science deoarece pentru mine matematica este o aplicație la alte domenii. Există și varianta să plec din țară pentru studii dar vreau să mă întorc în România pentru că este țara în care am crescut, țara în care m-am născut și sufletește sunt legat de această țară.

# La ce alte discipline ai participat la concursuri sau olimpiade?

- Am participat, în principal, la matematică și la informatică, dar, pe lângă acestea am mai încercat concursuri de fizică, istorie și geografie reușind să iau premii și în aceste domenii.

# Cum ai sfătui un elev căruia îi place o anumită disciplină, dar care nu a participat până acum la vreun concurs în domeniu?

 

- Din punctul meu de vedere este un plus participarea la olimpiade deoarece poți să afli care este nivelul tău. De asemenea, eu cred că olimpiada nu înseamnă numai o competiție. Eu nu merg la olimpiadă doar pentru a obține premii. Premiile sunt utile deoarece sunt o recunoaștere a ta, dar eu merg la concursuri și pentru a învăța lucruri noi, pentru a avea experiențe noi.

Ianis Cojocaru: “Încerc să mă depășesc pe mine în fiecare an!”

În perioada 24-30 iunie 2022, Serbia a găzduit a 7-a ediție a Olimpiadei Europene de Geografie (EGeo), desfășurată anul acesta în format on-line. În urma barajului pentru stabilirea loturilor internaționale ale României, elevul Ianis Cojocaru de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” a fost selectat în lotul de juniori pentru EGeo 2022. Rezultatele lui Ianis în cadrul acestui concurs internațional au fost unele de excepție, obținând medalia de argint la proba individuală pentru juniori.

În prezent, Ianis Cojocaru este elev al Colegiului „Alexandru Odobescu”, la profilul Științele Naturii. Pe lângă pasiunea pentru geografie, acesta este și un bun sportiv, obținând, recent, mai multe premi și în acest domeniu.

# Ai primit medalia de argint la Olimpiada Europeană de Geografie. Cum a ajuns să îți placă această disciplină?

- Geografia mi-a plăcut de mic. Primele lecții de geografie le-am primit în sânul familiei, în timpul căłătoriilor. De fapt, călătoria a fost lațul cu care m-a prins geografia. Apoi, curiozitatea de a afla și despre alte locuri pe care nu le puteam vizita și alte și alte curiozități. Pentru mine, Olimpiada de Geografie a fost un mod prin care am putut să le arăt celor din jur, dar și mie însumi, de ce sunt în stare. M-am decis să particip la această competiție pentru a-mi testa cunoștințele și pentru a-mi face părinții mândri. A fost nevoia de confirmare și pasiunea pentru acest domeniu. De asemenea, domnul profesor de geografie Sebastian Florescu m-a încurajat și m-a susținut în tot acest timp. Și cu această ocazie tind să-i mulțumesc și îi sunt profund recunoscător!

# Vorbești de geografie ca fiind o pasiune. Mai ai și alte pasiuni?

- Da, mai am și alte pasiuni: artele marțiale, baschetul, fotbalul, muzica, îmi place să ascult muzică. Îmi place foarte mult sportul! Sportul, atât cel din timpul programului școlar, cât și cel practicat în timpul liber, m-a ajutat foarte mult să mă dezvolt, să fiu sănătos.

# Cum îmbini sportul cu învățatul?

- Pe primul loc e mereu învățatul și apoi alte metode de relaxare. Am antrenament la MMA de patru ori pe săptămână și mă descurc destul de bine cu managementul timpului. Am câștigat anul acesta aurul la jiu-jitsu brazilian, la categoria  de -66,5 kg.

# Participarea la Olimpiada de Geografie a coincis cu Evaluarea Națională. Cum te-ai descurcat?

- Pregătirile au decurs dificil din cauza faptului că înainte de Olimpiada Europeană de Geografie a trebuit să susțin și Evaluarea Națională. A fost o perioadă stresantă și aglomerată. Pe lângă testele de română și de matematică îmi găseam timp și pentru geografie. În final, am luat note frumoase și la evaluare (9,90 la matematică și 9,45 la română) și am reușit și această performanță la olimpiadă. În cadrul unei competiții la nivelul acesta, orice premiu este bun. Mă așteptam măcar la bronz, dar cu cât mai sus cu atât mai bine. Am câștigat, în cele din urmă, argintul.

# Ce planuri ai?

 

- În viitorul apropiat doresc să mă axez, în continuare, pe geografie și să particip la cât mai multe concursuri. Încerc să mă depășesc pe mine în fiecare an! În viitorul îndepărtat, încă nu m-am decis, dar îmi doresc să urmez o facultate de geografie. Orice carieră aș îmbrățișa sunt sigur că geografia mă va ajuta, deoarece este o disciplină practică cu implicații în viața de zi cu zi.

Zeci de premii obținute, anul școlar trecut, de elevii Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” la concursuri și olimpiade

Anul școlar 2021/2022 a adus cele mai numeroase și importante rezultate Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Pitești, din istoria participării elevilor săi la olimpiadele naționale și internaționale. Cu o colecție impresionantă de premii și medalii, instituția de învățământ din Pitești se situează pe primul loc la nivel gimnazial în județul Argeș, precum și pe unul din primele locuri la nivel național.
În continuare, vă prezentăm elevii care au impresionat, în anul școlar trecut, la competițiile la care au participat:
# Emanuel MAZĂRE:
- Mențiune și Medalie de Aur la faza națională a Olimpiadei Naționale de Matematică;
- Medalie de Argint la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori de la Sarajevo;
- Premiul I la faza județeană și participare la faza națională a Olimpiadei Naționale de Informatică.
# Ianis COJOCARU:
- Mențiune la faza națională a Olimpiadei Naționale de Geografie;
- Medalie de Argint la Olimpiada Europeană de Geografie pentru Juniori  de la Belgrad (on-line).
# Maria-Ruxandra PANTAZICĂ, în prezent în clasa a VIII-a:
- Premiul I la la faza națională a Olimpiadei Naționale de Limba și Literatura Română;
- Premiul I la la faza națională a Olimpiadei Naționale de Cultură și Spiritualitate Românească.
# David MARGHIDAN, în prezent în clasa a VIII-a:
- Premiul I și Medalie de Aur la faza națională a Olimpiadei Naționale de Matematică;
- Calificare în lotul restrâns al României la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori de la Sarajevo.
# Andrei-Vlad HAIDUCU, în prezent în clasa a VI-a:
- Medalie de Aur la faza națională a Olimpiadei Naționale de Lingvistică;
- Medalie de Bronz la faza națională a Olimpiadei Naționale de Matematică
# Mălina-Carla PAVEL, în prezent în clasa a VIII-a:
- Medalie de Bronz la faza națională a Olimpiadei Naționale de Matematică;
- Premiul I la faza județeană și participare la faza națională a Olimpiadei Naționale de Informatică.
# Mario-Ștefan STAN, în prezent în clasa a VIII-a:
- Medalie de Bronz la faza națională a Olimpiadei Naționale de Matematică.
# Alexandra BADEA, în prezent în clasa a VI-a:
- Premiul Special la la faza națională a Olimpiadei Naționale de Limba și Literatura Română.
# Ioana ANDREICA, în prezent în clasa a V-a:
- Medalie de Argint la faza națională a Olimpiadei Naționale de Lingvistică.
# Irina-Ioana TACHE, în prezent în clasa a VII-a:
- Medalie de Argint la faza națională a Olimpiadei Naționale de Lingvistică.
# Răzvan-Mihai ARMAN, în prezent în clasa a VII-a:
- Medalie de Argint la faza națională a Olimpiadei Naționale de Lingvistică.
# Albert LIXANDRA, în prezent în clasa a VI-a:
- Medalie de Bronz la faza națională a Olimpiadei Naționale de Lingvistică.
# Alexandru Vasile LOGHINESCU, în prezent în clasa a VII-a:
- Medalie de Bronz la faza națională a Olimpiadei Naționale de Lingvistică.
# Alexandru-Ștefan BĂBUȘI, în prezent în clasa a VII-a:
- Mențiune Onorabilă la faza națională a Olimpiadei Naționale de Lingvistică.
De asemenea, „ARIPI”, Revistă de literatură și artă a Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Pitești a obținut Titlul de Laureat, cea mai inaltă distincție la Concursul Național al Revistelor Școlare.
Articol realizat de Alex Vlaicu


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea