PSD: „Bugetul consolidat pentru 2023 este un buget pentru dezvoltare”

Prin buget se alocă resurse record pentru investiții– 7,2% din PIB (112 mld. lei), se finanțează măsuri pentru creșterea nivelului de trai. Mai mult, bugetul contribuie la stabilizarea macroeconomică și la ușurarea poverii facturilor mărite și a creșterii prețurilor. PSD a croit un buget național în care economia să meargă și mai bine, să se facă investiții și oamenii să aibă siguranța locului de muncă.  ”Bugetul consolidat pentru 2023 este un buget pentru dezvoltare”, susține PSD într-un comunicat de presă.

„Bugetul de stat pentru 2023 se bazează pe ipoteze macroeconomice corecte și va face ca România să ajungă la un PIB istoric în 2023 - 1552,1 miliarde lei, echivalent cu peste 300 miliarde euro!

 

Este un buget menit să protejeze nivelul de trai al populației vulnerabile

 

- Peste 12 milioane de români vor beneficia de creșteri de venituri (creșteri de pensii, salarii, alocații, burse, indemnizații plus ajutoare de alimente si pentru facturi). Pachetul de protecție socială ”Sprijin pentru Români” pentru categoriile vulnerabile gândit de PSD se ridică la 16 miliarde de lei!

- Inflația se va reduce la 8% în 2023, la jumătate față de nivelul actual, în principal datorită schemei de plafonare/reglementare a prețurilor la energie și gaze impusă de PSD.

Este un buget de reindustrializare a României!

- Stimulii pentru populație și companiile care produc și creează locuri de muncă reprezintă peste 8% din PIB, de 4 ori mai mult decât au făcut-o guvernările de dreapta anterioare, Cîțu și Orban.

Este un buget ce însănătoșește finanțele publice românești după dezastrul guvernărilor de dreapta!

- Deficitul bugetar (ESA) se va reduce la 4,4% din PIB, datoria guvernamentală va scădea la 47,3% din PIB în 2023. La preluarea guvernării, în 2021, deficitul bugetar ajunsese la 7,1% din PIB iar datoria guvernamentală 48,9% din PIB.

- Este un buget bazat pe politici si programe în care spunem românilor exact unde se duc impozitele și taxele plătite!

- Bugetul pe 2023 este construit pe 233 programe, din care 221 sunt finanțate din bugetul de stat, 6 prin bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și 6 prin Bugetul de asigurări sociale de stat.

- Este un buget cu puternic sprijin pentru Sănătate și Educație!

- La Educație alocăm 3,2% din PIB, plus 6 miliarde lei față de anul 2022.

- La Sănătate: Limita aprobată în Guvern pentru Ministerul Sănătății pe anul 2023 este mai mare cu 36%, cu încă 5,106 miliarde de lei, comparativ cu anul 2022.

- Este un buget care respectă angajamentele față de partenerii NATO și pentru a asigura securitatea apărării României.

- 38,8 miliarde lei alocați pentru Apărare, 2,5% din PIB”, arată PSD.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea