Deșeuri colectate din râul Argeș într-o campanie organizată de brandul ”Dorna”

Cinci râuri din țară, 700 kg. de deșeuri colectate până acum. Această iniţiativă a vizat, în faza pilot, râurile Ialomiţa şi Dâmboviţa, după care a mers mai departe, în faza a doua, şi către râurile Argeş, Jiu şi Mureş.  Deşeurile acumulate de fiecare dispozitiv vor fi ulterior trimise la staţia de sortare şi apoi redirecţionate către fabricile de reciclare, pentru a fi transformate în materiale noi.

Dorna, brandul de apă minerală naturală ce face parte din portofoliul gigantului din domeniul băuturilor răcoritoare Coca-Cola, a instalat pe parcursul acestui an, cinci sisteme de curăţare pe câteva dintre cele mai importante râuri din România, iar astfel au fost colectate aproximativ 700 de kilograme de deşeuri aflate în apă.

 

Campania de curăţare, iniţiată în parteneriat cu Administraţia Naţională Apele Române. Sistemele de colectare sunt de două tipuri - capcane plutitoare, de tip Litter Trap sau dispozitive din material plutitor HDPE, de tip Log Boom. Aceste dispozitive sunt capabile să capteze gunoiul de la suprafaţa apei până la adâncimea de un metru sub apă şi, la rândul lor, sunt construite din plastic colectat de pe ape şi reciclat ulterior.

Totodată, ele reprezintă o soluţie simplificată şi adaptată la specificul geografic şi hidrologic (debit, lăţime, adâncime, rezistenţa malurilor) al râurilor, astfel încât dispozitivele să funcţioneze în condiţii optime şi la capacitate maximă, conform zf.ro.

Sistemul de colectare este format dintr-o barieră montată la suprafaţa apei, stabilă şi rezistentă, compusă din două braţe plutitoare, care opresc deşeurile din a-şi continua drumul mai departe pe râu.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea