Locuitorii din Budeasa au la dispoziţie un centru medical de permanență

# Primarul Mihai Rachieru: „Puteți beneficia de servicii medicale de calitate, în regim de gardă”

Din 15 decembrie, locuitorii din comuna Budeasa au la dispoziţie un centru medical de permanență. Valoarea investiției se ridică la 2,7 milioane lei cu TVA, fonduri din bugetul local și cofinanțare a Consiliului Județean Argeș. Serviciile medicale de la centru medical de permanență vor fi asigurate de șapte medici și șase asistenți medicali. Programul de funcționare va fi de luni până vineri, între orele 15:00 – 08:00, iar sâmbătă și duminică non-stop.

La centrul care va funcționa în incinta Dispensarului din Calotești, asistenţa medicală va fi asigurată în regim de gardă. Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș, Cristian Puiu, administratorul public al județului, Marius Nicolaescu, vicepreședintele CJ Argeș,  Sorina Honțaru, directorul DSP Argeș, Ionuț Gheorghe, președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate s-au numărat printre invitații de la nivel județean care au participat alături de Mihai Nicolae Rachieru, primarul comunei Budeasa, la inaugurarea centrului medical de permanență, care este dotat, printre altele, cu ecograf portabil, aparat de electrocardiogramă și defibrilator.

 

„Îl felicit pe Mihai Rachieru pentru ambiția de a dezvolta comuna și de a fi cu adevărat în slujba concetățenilor săi! Această investiție este un obiectiv important în domeniul asistenței medicale din județ. În general oamenii nu sunt foarte receptivi în privința investițiilor de genul acesta și consideră că alte investiții sunt importante. Asta, până când au nevoie de ajutor medical. Repet, acesta este un obiectiv foarte important pentru comunitate. Îl știu pe domnul primar, știu ce ambiții are. Cu sprijinul CJ Argeș, cu sprijinul partenerilor din domeniul medical, avem nevoie de investiții de genul acesta. Ne ajută și pe noi, cu Spitalul Județean, să degrevăm de anumite cazuri” a precizat Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeș.

 

Primarul comunei Budeasa: „Investiția este un sprijin real pentru cetățeni”

„Dăm în folosință acest centru medical de permanență, dotat cu aparatură modernă, în care locuitorii din comună vor beneficia de servicii medicale de calitate, în regim de gardă. În acest fel, nu vor mai fi nevoiți să meargă în oraș pentru analize și consultații de specialitate, cel puțin atunci când vorbim de probleme medicale curente. Sau, de ce nu, pot afla din timp, în urma controalelor regulate, dacă au nevoie de investigații medicale mai complexe. Mă bucur și că pe timpul weekendului putem asigura gardă non-stop, consider că este un sprijin real pentru cetățeni.  Cred că investiția în sănătate, mai ales în zona de prevenție este extrem de importantă, pentru că ne poate ajuta să nu ajungem în stadii grave, iar acest centru are tocmai această menire.  În primul rând vreau să îi mulțumesc președintelui Ion Mînzînă, pentru că o mare parte din fondurile necesare pentru construirea acestui centru a provenit de la Consiliul Județean Argeș. Am avut alături, încă de la început, trei oamenii importanți: Sorina Honțaru, directorul DSP Argeș, Ionuț Gheorghe, președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate și dna doctor Mariana Boșneag, de la Colegiul Medicilor.  După sărbători cred că vom reuși să inaugurăm sala de sport de la Budeasa Mare, săptămâna viitoare avem recepția la podul de la Budeasa Mică, făcută tot alături de Consiliul Județean. Am spus mereu că suntem o echipă și că lucrăm în echipă”, a precizat Mihai Rachieru, primar Budeasa.

„Asigurăm asistența medicală zilnic între orele 15.00 – 08.00 dimineața și în weekend non-stop. Acest centru de permanență este bine-venit. Vă mulțumesc că ați decis să începeți activitatea de astăzi, pentru că perioada de sărbători este în general mai aglomerată. Rugămintea mea, către colegii medici, este să țineți echipa unită pentru a putea asigura activitatea” - Sorina Honțaru, directorul DSP Argeș

„Această unitate prespitalicească a fost și rămâne în atenția noastră. O să extindem cu Merișani, unde vom avea un centru comunitar integrat peste doi ani și avem mai multe localități, inclusiv Budeasa, în strategia noastră de sănătate. Vom extinde și activitatea pe partea de prevenție și screening care se pretează să fie făcute în mediul rural” - Ionuț Gheorghe, președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea