Cristian Gentea: „În sfârșit, vom avea pasaj la Lânăriei! Vă promit lucrul acesta!”

La începutul acestei săptămâni, pe 19 decembrie, Piteștiul a fost gazda ședinței de constituire a Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Muntenia 2021-2027! ADR Sud-Muntenia este Autoritate de Management pentru Programul Regional Sud-Muntenia 2021-2027 și va gestiona, în viitorul exercițiu financiar, peste 1,5 miliarde de euro pentru cetățenii din județele componente ale regiunii - Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman.

Reuniunea de la Pitești s-a desfășurat la inițiativa directorului general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, Liviu Gabriel Mușat, în calitate de președinte al acestui for.

Au fost prezenți 33 de reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale din Sud-Muntenia, reprezentanți ai mediului de afaceri, ai mediului universitar, de cercetare, precum și reprezentanți ai societății civile în domeniile: protecția mediului, promovarea patrimoniului cultural și natural, promovarea drepturilor fundamentale ale omului, respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități și nediscriminarea.

În aceeași zi a avut loc și întâlnirea Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, unde s-au luat mai multe decizii importante.

S-au dat acolo două hotărâri foarte importante privind distribuirea alocării fondurilor destinate dezvoltării urbane în cadrul programului regional. Legat de dezvoltarea urbană, municipiului Pitești îi revin 20,5 milioane de euro. Proiectele trebuie depuse în următorii doi ani. (…) Dacă în doi ani nu depunem proiecte, pierdem banii. Vă asigur că suntem cu proiectele într-un stadiu foarte avansat și nu va fi niciun fel de problemă. În sfârșit, vom avea pasaj la Lânăriei! Vă promit lucrul ăsta! După 30 de ani, până la urmă îl vom avea cu siguranță. Vom moderniza și Parcul Trivale...”, a precizat primarul Cristian Gentea.

 

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea