Secretar de stat în Ministerul Transporturilor: „În 2023 depășim borna de 1.000 km de autostradă dați în trafic”

Anul 2023 se anunță prolific în proiecte de infrastructură, ministerul Tranporturilor având în derulare lucrări importante. Printre ele se numără și două proiecte ale Argeșului, Autostrada Sibiu-Pitești și Drumul expres Craiova-Pitești. Secretarul de stat Ionel Scrioşteanu a declarat că în acest an se va depăși borna de 1000 km de autostradă dați în trafic, iar până în 2030, România ar putea avea 2000 km de autostradă.

„Depășim borna de 1000 km de autostradă dați în trafic. România are, în prezent, 994 km de drumuri de mare viteză. Știu că a durat mult, mult prea mult, dar trendul ascendent din ultimii trei ani în ceea ce privește investițiile în infrastructura rutieră, ne permite să spunem că vom atinge borna de 2000 km până în anul 2030.”, a anunţat Scrioşteanu, pe pagina sa de Facebook., potrivit Adevărul.ro.

 

Anul acesta va începe construcţia lotului 4 Tigveni - Curtea de Argeș al Autostrăzii Sibiu-Pitești, cu o lungime de 1,3 km.

 

”Autostrada Sibiu-Pitești este cel mai important proiect de infrastructură rutieră și, totodată, cu cele mai complexe lucrări, având în vedere dificultatea dată de zona montană în care se află traseul autostrăzii, fiind și prima trecere la nivel de autostradă peste Carpați.

Anul acesta vom face tot posibilul să dăm în trafic minimum 126 km drum de mare viteză și câteva obiective de investiții principale și contăm, bineînțeles, pe menținerea unei mobilizări bune din partea antreprenorilor, dar și pe creșterea acesteia, acolo unde nu este la un nivel optim.”, a transmis secretarul de stat., potrivit sursei citate.

Anul acesta vor fi finalizate următoarele proiecte:

- Autostrada Bucureștiului A0 - Lot 1 Sud: 16,93 km

- Autostrada Bucureștiului A0 - Lot 2 Sud: 16,32 km

- Autostrada Bucureștiului A0 - Lot 2 Nord: 19 km

- Autostrada Transilvaniei A3 Nușfalău-Suplacu de Barcău: 13,55 km

- Autostrada Transilvaniei A3 Chețani-Câmpia Turzii: 15,69 km

- Legătură Centura Oradea cu Autostrada A3 (Biharia): 12,46 km

- DX12 Craiova-Piteşti Tronson 3: 31,75 km

- Pasajul rutier Berceni

- Pasajul rutier Olteniței - Popești-Leordeni

- Pasajul denivelat superior DN 21 - Drajna

- Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila și drumurile de legătură

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea