De ce nu are comuna Albota transport metropolitan

Mai multe comune limitrofe Piteștiului au deja transport metropolitan, efectuat în cele mai bune condiții și la cele mai mici prețuri. Locuitorii din Bradu, Oarja, Ștefănești, Mărăcineni și Bascov circulă cu autobuze Publitrans pe rute care leagă comunele lor de Pitești. Toți se întreabă însă de ce Albota nu face parte din acest proiect? Iar primarul Ion Dumitru a explicat care sunt motivele care l-au împiedicat să semneze contractul pentru transport metropolitan, deși recunoaște că atât el, cât și cetățenii doresc transport intercomunitar.

„Îmi plac comentariile voastre legate de transportul intercomunitar! Sper să vă placă și răspunsul meu. Am fost printre primii care mi-am dorit acest transport.

 

Împreună cu reprezentantul Publitrans am făcut simulări peste simulări și nu pot scoate un preț mai mic de 500 000 lei anual.

Comuna Albota are o sursă de venituri proprii de 4 milioane lei. Anul acesta avem obligația de a derula proiectele pe Anghel Saligny cu o cofinanțare de 2 milioane .

Asigurarea iluminatului public, fondul de salarii, funcționarea școlii, podul de la Mareș, cofinanțare canalizare Mareș, Cerbu 2% la 10 milioane de euro… Mai vrem și biserică și parc lângă primărie, loc de joacă la Mareș și Cerbu.

Toate aceste calcule le-am prezentat Consiliului Local. Cu mici comentarii, concluzia a fost :

„Vrem, dar nu putem!”

Dacă cei 1000 de cetățeni care locuiesc în Albota ar avea CI pe Albota, ar crește bugetul cu un milion lei …ar mai fi ceva!”, a scris primarul de la Albota, pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, edilul Ion Dumitru a revenit cu o serie de completări:

„Pentru cei care ați apreciat postarea mea, vă mulțumesc! Mă simt dator cu câteva explicații. Tot ce fac nu fac pentru voturi! Cei care visați să veniți în primărie, aici e de muncă ! Mai există și aroganța unora, împinsă la limita suportabilității, lipsa de seriozitate a constructorilor și multe alte probleme. Împreună cu cei 13 consilieri am selectat în 2022 problemele urgente și obligațiile ce ne revin pentru Programul Național „Anghel Saligny”. Nu poți rata un proiect de 2 milioane de euro că nu ai cofinanțarea! Și cu toate greutățile, am realizat următoarele: am asfaltat strada Dumitrești, am modernizat strada doctor Gheorghe, gaze, apă, canalizare, iluminat, asfalt, canalizare Gioroc 2, canalizare Miei, canalizare Sorești 2, canalizare Necșulesti, podul peste Teleorman, gaze la toate străduțele ce urmează să fie asfaltate în 2023, sala de sport realizată în proporție de 70%. Anul 2023 este un an mai greu, multe lucrări, mulți bani, multă responsabilitate! Știu! Din cârciumă se vede altfel primăria! Nu contează că am acoperit-o, zugrăvit-o. Dispensarul, la fel . Comentatorilor, sunteți 2-3 la sută (restul oameni de calitate), la voi chiar nu am nicio pretenție!”

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea