Lansare de carte la Muzeul Județean. Elena Nentwig Dumitrescu – Vinovată fără vină

Muzeul Județean Argeș, instituție de cultură subordonată Consiliului Județean Argeș, va fi gazda unei lansări de carte.

Autoarea, Elena Nentwig Dumitrescu, prezintă publicului, miercuri, 25 ianuarie 2023, de la ora 14.00 – volumul „Vinovată fără vină”, apărut la Editura „Ordessos” a Muzeului Județean Argeș.

Elena Dumitrescu-Nentwig s-a născut la Brăila. A absolvit Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din București, la clasa profesorilor Valentin Teodorian și Hero Lupescu. Este soprană lirică a cărei recunoaștere internațională a avut loc după anul 1970, imediat după plecarea sa în exil. A cântat cu parteneri celebri pe marile scene din Germania, Austria, Franța, Spania, Italia, Olanda, Cehia, Polonia, Israel.

 

După încheierea carierei scenice, în cadrul studioului pe care l-a inițiat, predă lecții de canto tinerilor din Belgia și Polonia, iar acum în Portugalia și Germania.

 

În paralel, talentul literar și pasiunea pentru scris au determinat-o să aștearnă pe hârtie în limbile română și germană, romane, piese de teatru, cărți pentru copii, opere ce au avut ecouri favorabile în rândul cititorilor și în presa de specialitate.

Între volumele publicate de distinsa soprană enumerăm: „Naufragiații din Brăila” (editura Limes, 2014), „Noi, romii și restul lumii” (2016) „Credinciosul meu dușman” (Limes, 2017), „Iubire la margine de eșafod” (Istros, 2015) – romane, „De răsfoit” (Limes, 2015), „Adevărate sau imaginate, de întâmplat s-au întâmplat” (Limes 2017), „Taina celor două perle” (Istros, 2019).

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea