Mica Unire, la Biblioteca Județeană Argeș

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, cu sprijinul Consiliului Județean Argeș și al Inspectoratului Școlar Județean Argeș, în parteneriat cu Școala Gimnazială ”Traian” Pitești, a organizat vineri, 20 ianuarie 2023, în Sala de Conferințe, o manifestare cultural-educativă intitulată ”24 IANUARIE 1859 – «Mica Unire», primul pas spre România”.

Acțiunea a avut menirea să cinstească amintirea unuia dintre cele mai îndrăgite momente din istoria românilor: Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859. Invitații de marcă ai evenimentului au fost: profesorul Dragoș Cornel și corul de elevi ai Colegiului Național ”Zinca Golescu” Pitești, Puiu Mărgescu - actor la Teatrul ”Alexandru Davila” Pitești, precum și elevii Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești, care au oferit școlarilor participanți momente artistice, după care aceștia au putut viziona o proiecție de film documentar despre ”Mica Unire”.

 

Bibliotecarele Secției pentru Copii și Tineret - Gabriela Rădulescu și Oana Antonescu, au lecturat micilor participanți povești despre Mica Unire de la 1859 și mai apoi i-au antrenat în diverse jocuri de puzzle, stimulându-le creativitatea și gândirea critică, buna dispoziție fiind ingredientul principal al întregii activități.

 

De asemenea, elevii au avut posibilitatea să participe la un concurs cu tematică unde au fost înmânate și premii, manifestarea încheindu-se cu un tur al secțiilor, zâmbete largi şi cu promisiunea că vor reveni curând la bibliotecă.

Evenimentul a fost coordonat și moderat de Marius Motreanu - bibliotecar și profesor de istorie.

Adrian Coman, bibliotecar, Compartimenul Comunicare, Media, Evenimente Culturale și Editoriale

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea