Noi evenimente editoriale la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

În această săptămână, alte două lansări de carte vor avea loc la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș.

Astfel, joi, 26 ianuarie, începând cu ora 1700, în Sala de Conferințe, se va desfășura lansarea volumului ”Ghidul montaniardului începător”, autor Andrei Ioan Marinescu.

În vârstă de 25 de ani, Andrei Marinescu este profesor de geografie, ghid turistic și cartograf, iar această carte este rezultatul pasiunii sale pentru călătorii și explorări.

Apărut la Editura ”Ars Libri”, ”Ghidul montaniardului începător” este un manual util destinat pasionaților de drumeții și oferă informațiile elementare și totodată necesare, pe care orice montaniard autentic trebuie să le cunoască.

 

Sâmbătă, 28 ianuarie, începând cu ora 1200, în Sala de Conferințe, va fi găzduită lansarea unui nou volum intitulat – “Costa Rica – De la San José la Oceanul Atlantic“, al medicului, jurnalistului și scriitorului Viorel Pătrașcu.

 

Este cartea cu numărul 22 a cunoscutului doctor și în același timp al optulea volum al său de călătorie, publicat la Editura “Paralela 45”, prezentarea grafică fiind una de excepție. Doctorul Viorel Pătrașcu a vizitat în ultimii ani 40 de țări de pe patru continente.

“Aceasta este cea de-a opta carte cu itinerare şi însemnări de călătorie din anii în care mi-am petrecut vacanţe în ţări şi insule de pe patru continente, începând din 1984 până în 2021. Dorinţa de a vedea cât mai multe locuri de pe planetă este intratabilă, deşi sunt medic. La apogeul carierei, profesând în privat, am suportul financiar spre a ieşi din ţară chiar şi de câteva ori pe an” – scrie autorul în “cuvântul înainte”, intitulat “Vacanţe în vremea pandemiei“.

Noul volum îl poartă pe cititor în şase călătorii, prin Costa Rica, Samos şi Chios (Grecia), Istanbul (Turcia), Puglia (Italia), Gran Canaria (Spania), iar ilustraţiile, superbe, prinse într-un consistent album fotografic, vorbesc de la sine.

Viorel Pătrașcu este membru al Uniunii Scriitorilor din România, al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, membru al Uniunii Medicilor Scriitori şi Publicişti din România şi membru al Uniunii Mondiale a Medicilor Scriitori. Cărţile pe care le-a scris s-au bucurat de recenzii foarte bune din partea unor personalităţi importante, precum Tudor Octavian, Neculai Constantin Munteanu şi Dan C. Mihăilescu.

Ambele evenimente vor fi coordonate și moderate de poeta Denisa Popescu.

Adrian Coman, bibliotecar, Compartimenul Comunicare, Media, Evenimente Culturale și Editoriale

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea