Mai multe olimpiade și concursuri școlare vor fi organizate în Pitești

Calendarele olimpiadelor, concursurilor naționale și campionatele naționale sportive, în anul școlar 2022-2023, au fost publicate de Ministerul Educației. La Pitești vor fi organizate două olimpiade naționale, cele de geografie și de limba rusă modernă, un concurs național de chimie și alte trei campionate sportive, de oină, kaiac-canoe și lupte greco-romane.

Olimpiada Națională de Geografie, clasele VIII – XII: Fazele pe județ se țin pe 4 martie. Etapa națională este în zilele 9-14 aprilie, la Pitești, potrivit calendarului oficial.

Olimpiada Națională de Limba Rusă Modernă: Etapa județeană va avea loc pe 11 martie 2023, iar etapa națională va avea loc, la Pitești, între 27-30 aprilie.

Concursul de Chimie „Petru Poni”: Faza pe județ se desfășoară în data de 22 aprilie. Etapa națională are loc, la Pitești, între 11-14 mai 2023.

„Campionatele Naţionale Școlare” - calendarul competiţiilor organizate la Pitești pentru elevii-sportivi legitimați la unitățile de învățământ cu program sportiv integrat și suplimentar - etapele naţionale:

 

- Lupte greco-romane, între 24-26 martie;

- Kaiac-canoe, între 28-30 iulie.

Olimpiada Națională a Sportului Școlar: Oină – fete, clasele V-VIII, se va desfășura între 12-14 mai, la Pitești.

De asemenea, și municipiul Câmpulung va organiza un concurs național școlar, însă fără finanțarea Ministerului Educației: Concursul de Matematică „Gazeta Matematică și Viitorii Olimpici.Ro”, Clasele IV-XII, între 15-20 august 2023.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea