Florăreasa Olga a scăpat de închisoare

Vești foarte bune pentru Olga (Gherghina) Panaete, cunoscuta florăreasă a Piteștiului! Aceasta a scăpat de închisoare, după ce în primă instanță, la Tribunalul Argeș, a fost condamnată la 3 ani și 4 luni cu executare.

Săptămâna trecută, Curtea de Apel Pitești i-a admis contestația și a desființat sentința penală anterioară. Și asta după ce, cu aproximativ o lună înainte, pe 5 decembrie 2022, aceeași instanță de judecată i-a admis contestația în anulare formulată de florăreasa Olga în dosarul în care era condamnată pentru furt de curent. Judecătorul Curții de Apel a constatat că în dosar a intervenit prescripția și a dispus încetarea procesului penal faţă de aceasta în ceea ce priveşte infracţiunile de furt și de folosire de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea pentru a sustrage energie electrică.

 

Amintim că Olga Panaete a fost condamnată,  definitiv, în decurs de mai puțin de un an (în iunie 2021 și în ianuarie 2022), de două ori la închisoare cu suspendare. Prima dată pentru furt de curent (un de închisoare cu suspendare), iar a doua dată pentru trafic de influență în formă continuată (doi ani și opt luni cu suspendare).  Specialiștii Serviciului de Probațiune Argeș au considerat că cele două tipuri de infracțiuni sunt concurente și au cerut instanței să ridice suspendarea pedepselor și să dispună condamnarea cu executare a inculpatei.  Între timp, în dosarul în care inculpata a fost condamnată penru furt de curent s-a constatat că a intervenit prescripția.

 

În cele din urmă, pe 19 ianuarie 2023, Curtea de Apel Pitești a respins, definitiv, sesizarea formulată de Serviciul de Probațiune Argeș. Astfel că florăreasa Olga se bucură, în continuare, de libertate.

„Admite contestaţia formulată de contestatoarea Panaete Gherghina, împotriva sentinţei penale nr. nr. 211 din 30 mai 2022, pronunţată de Tribunalul Argeş – Secţia penală în dosarul nr. 1348/109/2022. Desfiinţează în totalitate sentinţa penală nr.211/30.05.2022 pronunţată de Tribunalul Argeş şi respinge sesizarea formulată de Serviciul de Probaţiune Argeş, ca nefondată. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă.”, se arată în hotărârea Curții de Apel Pitești.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea