Propunere în Pitești: parcare supraterană în locul garajelor vechi și inestetice

Cristian Gentea, primarul municipiului Pitești, a propus realizarea unei parcări supraterane pe strada Frasinului din Pitești, în locul vechilor garaje din zonă. Rămâne de văzut dacă administrația locală va ajunge la o înțelegere cu locatarii și cu proprietarii actualelor garaje. În loc de 60 de garaje, pe Aleea Doctor Victor Mărtoiu – Strada Frasinului se dorește realizarea unei parcări supraterane, care va avea 150 de locuri, dar și spații verzi și loc de joacă. Astfel, susține conducerea primăriei, se va rezolva atât problema locurilor de parcare din zonă, cât și a celor de la Ștrandul din Trivale.

Gentea: „Lumea e speriată, că acolo s-ar putea face blocuri! Nici gând de așa ceva!”

Încă de la preluarea mandatului de primar, Cristian Gentea și-a propus eliminarea tuturor garajelor vechi, inestetice și chiar ilegale din municipiu. În multe cartiere acest lucru a fost posibil, dar sunt și zone unde proprietarii acestor garaje nu vor să renunțe.

„Noi avem o hotărâre de Consiliu Local în care garajele din municipiul Pitești trebuie să dispară. Deși ne-am înțeles în multe locuri, sunt zone, cum ar fi pe Frasinului, unde oamenii aduc niște autorizații, din 1900 toamna, care au fost pentru niște construcții provizorii. Sunt procese în instanță, unde aceștia au pierdut. Pe bună dreptate, instanța spune că acordul reprezintă o înțelegere între două părți, care atunci când se termină contractul, partea care închiriază nu are nicio obligație să continue să facă acest lucru. Lumea e speriată, că acolo s-ar putea face blocuri, nu știu cum putem noi să facem blocuri acolo! Nici gând de așa ceva! Sunt 60 de garaje aici (pe Frasinului). Avem un proiect pentru o parcare supraterană, cu 150 de locuri, cu spațiu verde, și cu loc de joacă propus pe strada Frasinului. Fiind locuri și în exterior am putea să rezolvăm parcarea de la ștrand. Totul este automat, cu cartelă. Eu cred că arată foarte bine și putem să scoatem, cu totul, 310 locuri de parcare. Nu doar problema cetățenilor din zonă ar fi rezolvată, ci și cea de la Ștrandul din Trivale. În aceste garaje am fost și am văzut, am discutat și cu locatarii. În foarte multe nu sunt mașini, nici nu este loc să bagi o mașină acolo. Sunt roți, fiare, butoaie cu murături și cam așa ceva. O să le prezint proiectul. Nu se mai poate, e o hotărâre de Consiliu Local, au un termen!”, a precizat Cristian Gentea.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea