Dragoș Mecu, șeful de la Permise Argeș, martor într-un dosar penal al unui fost coleg polițist

În octombrie 2022, un agent din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș a fost reținut pentru 24 de ore într-un dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. În cele din urmă, față de inculpatul Alexandru Ionuț Chițu, agent șef la Postul de poliție Cicănești, s-a dispus, la sfârșitul lunii noiembrie, trimiterea în judecată a acestuia pentru trafic de influență. După ce a fost reținut, agentul de poliție și-a dat demisia de la IPJ Argeș.  Se pare că în urma acestui caz s-a deschis cutia pandorei la nivelul poliției argeșene.

Cauza a fost disjunsă, fiind formate noi dosare care au fost declinate atât în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, cât și la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, în vederea continuării cercetărilor cu privire la mai multe infracțiuni, dintre care amintim: efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului, fals intelectual, trafic de influență, cumpărare de influență, dare de mită, luare de mită, evaziune fiscală etc.

 

Șeful de la Permise din Argeș, martor în dosarul fostului polițist Alexandru Chițu

Alexandru Ionuț Chițu este acuzat de procurori că a cerut și primit 3.000 de lei de la un bărbat pentru a interveni pe lângă funcționari din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Argeș ca să ajute o persoană să obțină permisul auto.

„În fapt, potrivit actului de învinuire, în cursul anului 2022, agentul de poliție ar fi pretins și primit suma de 3.000 lei de la un bărbat, în schimbul promisiunii celui dintâi de a interveni pe lângă funcționari din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Argeș (Serviciul Permise) pentru a-i determina pe aceștia să o ajute pe soția bărbatului să promoveze proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere.”, se arată într-un comunicat emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș.

Pe surse am aflat că fostul agent de poliție ar fi susținut, la momentul primirii banilor, că îl cunoaște pe Dragoș Dumitru Mecu, șef serviciu în cadrul SPCRPCIV Argeș. Astfel, șeful de la Permise a ajuns martor în dosarul fostului agent de poliție. Cei doi ar fi fost colegi de serviciu în perioada în care Dragoș Mecu lucra la Postul de Poliție Cepari. De altfel, inculpatul chiar l-ar fi contactat telefonic pe șeful de la Permise în legătură cu un examen pentru obținerea permisului de conducere de către o rudă a acestuia. Dragoș Mecu ar fi susținut că nu are cu ce să îl ajute, spunându-i doar că dacă persoana respectivă va fi bine pregătită, atunci va promova examenul fără probleme.

Unul dintre inculpați și-a recunoscut faptele

De asemenea, bărbatul, care a dat polițistului 3.000 de lei pentru a-și ajuta soția să ia permisul auto, și-a recunoscut faptele. Acesta a încheiat cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș un acord de recunoaştere a vinovăţiei, fiind de acord cu pedeapsa de un an și patru luni de închisoare, cu suspendare, pentru cumpărare de influență.

Procurorii au dispus sesizarea instanței cu acordul de recunoaștere a vinovăției. Dosarul urmează să se judece pe 2 februarie la Tribunalul Argeș.

Alex Vlaicu

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea