18 ani de neurochirurgie la Pitești!

# Două persoane se află, de la început, la cârma secției: prof. univ. dr. Mihai Popescu, secondat de asistenta-șefă, Cornelia Dinculescu

S-au împlinit, miercurea trecută,  18 ani de când, la Pitești, există neurochirurgie! Iar secția de specialitate, din cadrul Spitalului Județean Argeș, face, de multe ori, notă discordantă cu restul unității. Pentru că, aici, e curat! Pentru că sălile operatorii sunt la un alt nivel (atât ca amplasament, cât și ca performanțe)! Pentru că medicina se face pe bune, pentru că asistentele sunt prezente și săritoare. Pentru că aici s-au făcut, de la înființare, aproximativ 15.000 de intervenții chirurgicale!

Două persoane se află, de la început, la cârma secției: medicul Mihai Popescu, secondat de asitenta-șefă, Cornelia Dinculescu.

 

Secția a trecut, de-a lungul timpului, prin perioade dificile. O astfel de perioadă a fost în urmă cu numai câțiva ani, când medicul Mihalache a plecat să profeseze în Londra pentru un timp, iar unitatea a rămas cu numai un chirurg (dr. Mihai Popescu). Perioadă epuizantă, număr mare de cazuri de gestionat.

Așadar, secția de Neurochirurgie a Spitalului Județean  de  Urgență   Pitești  a fost înfiinţată în  februarie   2005, având un  1 medic  şi 25 paturi pentru îngrijirea bolnavilor.

Din 2006 este angajat al doilea medic neurochirurg. Activitatea operatorie iniţială s-a desfăşurat în săli de operaţie comune cu chirurgia generală . Din 2010 este amenajată o sală de operaţie numai pentru neurochirurgie,.

În prezent, Secția de Neurochirurgie îşi desfăşoară activitatea  în spațiu  propiu, având 25 paturi pentru îngrijirea pacienților. În cadrul   secției  activează  10  asistente medicale, 7 infirmiere, 3  îngrijitoare  şi 4 medici neurochirurgi: prof. dr. Mihai Popescu (medic șef secție), dr. Mihalache George (medic primar), dr. Marinoaica Mihail (medic primar), dr. Goleșteanu Alexandru (medic specialist).

În ultimii ani s-a produs un salt important din punct de vedere al dotărilor cu echipamente medicale a sălii de operaţie aparţinând neurochirurgiei.

Dintre acestea, menţionăm:

• microscop operator

• trusă microchirurgie, plus  clipuri  vasculare

• electrocoagulare  monopolară  și  bipolară

• aparat  aspirație  intraoperator

• motor pentru craniotomie

• instalaţie radiologică mobilă  C- ARM

• truse chirurgicale (cerebrale, spinale)

Mihai Popescu - șeful secției - activitate profesională impecabilă, activitate științifică impresionantă!

Prof. univ. dr. Mihai Popescu este o persoană care se ferește de publicitate. Nici nu are timp pentru așa ceva. Dis de dimineață vizitează pacienții, apoi începe operațiile. Operații mai ușoare sau mai complicate, după caz. Apoi aleargă să pregătească studenții – viitoarele cadre medicale. Zi de zi de zi! Mihai Popescu s-a născut la data de 8 ianuarie 1957 la Teiuș, jud. Alba.  Devine, în 1999, medic primar neurochirurg.

Între 2000 și 2001 aprofundează studiile la Universitățile ”Rene Descartes” și ”Pierre și Marie Curie” din Paris.  În 2002, obține prestigiosul titlu de doctor în medicină, la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, din București. Vine în Pitești în 2005, de la Spitalul Clinic de Urgență ”Sf. Pantelimon” din București. Și rămâne aici, alături de o echipă valoroasă, în frunte cu asistenta-șefă, Cornelia Dinculescu.

Din anul 2013, dr. Mihai Popescu devine conferențiar universitar, iar din 2015, profesor. Publică, între timp, lucrări științifice în reviste de pestigiu din țară și străinătate. Îi apar cărți în domeniul neurochirurgiei. Este medaliat cu aur al Saloanelor de Cercetare și Inventică, deține un Brevet de Invenție înregistrat la OSIM, etc. Aduce, în ultimii, ani, la Pitești, somități științifice și medicale, printre care și Alexandru-Vladimir Ciurea.

18 ani de eforturi și succese medicale la Pitești! Laudele nu își au rostul. Mii de vieți salvate, mii de familii care privesc, cu recunoștință, spre holul albastru al Secției de Neurochirurgie. La Multi Ani îngerilor albi de acolo, la multe vieți salvate!

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea