Aproximativ 170 de microbuze școlare au fost solicitate de către primăriile din Argeș

# Ministrul Educației: „Prin PNRR vor fi achiziționate 3.200 de microbuze electrice”

Nevoia de microbuze școlare, la nivelul județului Argeș, este una mare. De aceea, solicitările sunt pe măsură! La Inspectoratul Școlar Județean Argeș au fost centralizate aproximativ 170 de cereri de microbuze de la 88 de unități administrativ teritoriale. Cele mai multe au fost cerute de către municipiul Câmpulung – 17 microbuze, orașul Mioveni – 12 microbuze, municipiul Pitești – 9 microbuze, Consiliul Județean Argeș – 4 microbuze, orașul Costești – 3 microbuze și comunele Bascov, Mălureni, Bascov – cu câte 3 microbuze. Restul localităților au solicitat unul sau două microbuze școlare.

Pentru că prin Planul național de Redresare și Reziliență (PNRR) se dorește achiziționarea mai multor microbuze electrice, senatorul Dănuț Bica a solicitat ministrului Educației, Ligia Deca, care sunt localitățile din Argeș care au făcut solicitări pentru acest program.

 

„Investiția 10 aferentă Planului Național de Redresare și Reziliență se referă la achiziționarea a 3.200 de microbuze electrice, având alocat un buget de 200 de milioane de euro. La nivelul Inspectoratului Școlar Județean Argeș a fost centralizat un număr de 169 de solicitări de microbuze școlare. În contextul creșterii generalizate a prețurilor pentru bunuri și servicii și ținând cont de faptul că multe unități administrativ teritoriale (UAT) au solicitat microbuze cu număr de 26 de locuri, în perioada următoare se va reevalua numărul de microbuze”, a transmis Ligia Deca, ministrul Educației.

Cu toate că la nivelul județului Argeș, cele mai multe microbuze au fost solicitate de către municipii sau de către orașe, destinația microbuzelor electrice este propusă cu precădere către mediul rural, fiind luate în considerare mai multe criterii, cum ar fi:  numărul de unități de învățământ cu personalitate juridică din UAT, numărul elevilor care necesită transportul școlar, distanța totală zilnică pe care se realizează transportul școlar, numărul de microbuze funcționale existente, cu vechime mai mică de 7 ani. De asemenea, un alt criteriu important se referă la conectarea la rețeaua de curent electric a școlii (condiție a priori pentru amenajarea unei stații de încărcare a microbuzului ecologic) sau disponibilitatea Autorității Publice Locale de a crea o stație de încărcare în localitate.

De asemenea, fiecare UAT trebuie să-și ia angajamentul de a asigura, pe o durată de minimum 4 ani, șoferi, costurile de reparații și întreținere a microbuzelor, respectiv costurile de alimentare.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea