Omul de afaceri Gheorghe Badea a cerut parlamentarilor să scoată Transfăgărășanul din nămol și praf

Omul de afaceri Gheorghe Badea a accentuat importanța deschiderii Transfăgărășanului pe o perioadă mai lungă de timp. Prezent la întâlnirea de lucru organizată, săptămâna trecută, de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Argeș, Badea a spus că va fi gata tronsonul de autostradă Pitești-Curtea de Argeș, iar Transfăgărășanul tot nu va fi deschis tot timpul anului. Omul de afaceri s-a adresat parlamentarilor argeșeni și secretarului de stat în ministerul Transporturilor, Ion (Iani) Popa, să încerce să scoată din „nămol și praf perla turistică a județului”.

Acesta a cerut construirea de copertine împotriva avalanșelor pe Transfăgărășan pentru a fi circulabil tot timpul anului, aceasta fiind și una dintre propunerile CCIA Argeș de pe ordinea de zi a întâlnirii dintre reprezentanții mediului de afaceri, cu cei din mediul politic și administrativ.

 

„Nu uitați, se va termina Autostrada Pitești-Curtea de Argeș, care deschide niște drumuri de dezvoltare pentru județul Argeș de nebănuit, și avem o perlă turistică, urmare a naturii și a eforturilor nației române de până în `90, care este ținută în nămol, în praf! Cu investiții foarte reduse putem să o scoatem în față și de acolo scoatem mii de locuri de muncă, venituri, bani la guvern și multe altele. Trebuie să ne trezim la necesitatea obiectivului construirii unor copertine care face să fie circulabil tot timpul anului. Pe urmă vin infrastructura hotelieră, domeniul schiabil și altele. Dacă nu profităm de așa ceva, înseamnă că nu suntem treziți la realitate cu dezvoltarea zonei. E mult de discutat aici.  Profit de prezența parlamentarilor și le solicit să facă front comun și să lupte pentru interesele acestui județ”, a precizat omul de afaceri Gheorghe Badea.

Secretarul de stat Iani Popa, de la ministerul Transporturilor  a încercat să ofere un răspuns, susținând că la nivelul CNAIR există mai multe proiecte care urmează a fi realizate:

”În legătură cu Transfăgărășanul, vreau să vă spun că în urma analizei, făcută de CNAIR, au fost identificate următoarele necesități de intervenție, care au fost prinse în studii de fezabilitate: necesar polate/copertine la nivel de scurgere a apelor, lucrări de siguranță rutieră, identificarea de zone pentru parcări, zone de fotografie viewpoint, panouri de informare digitală pentru a afișa diverse informații etc.”

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea