Ion Mînzînă și Radu Perianu au așteptări mari de la mediul de afaceri

# Întâlnire de lucru importată între reprezentanții din administrație și cei ai mediului de afaceri

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș a organizat vineri, 3 februarie, o nouă dezbatere la care au participat parlamentari de Arges, reprezentanți ai mediului de afaceri și al celui academic, reprezentanți ai administrației locale si județene. Întâlnirea de lucru a avut loc în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Pitești. George Caval, președintele CCIA Argeș, a fost cel care a coordonat dezbaterea, iar discuțiile purtate au vizat dezvoltarea strategică a municipiului Pitești și a județului Argeș, pe domenii de competență: legislativ, administrativ, economic. Ordinea de zi a cuprins 40 de puncte care au vizat infrastructura rutieră, mediul, turismul, energia.

 

„Obiectivul reuniunii a fost acela de a trece în revistă prolemele de interes general ale județului Argeș (de la infrastructură și până la probleme de legislație, programe de finanțare etc). Toti participanții au subliniat și salutat importanța acestui gen de eveniment, dar mai ales faptul că de la o întâlnire la alta se observă progrese reale. Adică subiecte, teme, propuneri aflate în stadiu de intenție la reuniunea anterioară, încep să se materializeze, cu termene concrete și stadii clare de realizare. Este de salutat că toți participanții s-au implicat fără a se vedea pe undeva culoare politică sau interese, altele decât în slujba interesului comun și al cetățenilor. În concluzie, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș multumește tuturor celor care au răspuns astăzi invitației noastre! Mulțumim de asemenea Primăriei Municipiului Pitești și în mod special Domnului Primar Cristian Gentea pentru implicarea alături de noi în organizarea acestei întâlniri!”, au precizat reprezentanți CCIA Argeș.

 

Doar doi parlamentari au lipsit de la dezbatere

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai administrației locale și județene: primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, alături de administratorul public, Lucrețiu Tudor, și de viceprimarii Gelu Tofan și Mihai Mihăilescu, președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, împreună cu vicepreședinții Adrian Bughiu și Marius Nicolaescu, prefectul județului Argeș, Radu Perianu, însoțit de subprefecții Ionuț Bogdan Minciunescu și Ciprian Mihai Neculăescu.

Au luat parte la întâlnire și primari ai comunelor limitrofe Piteștiului – Gheorghe Stancu (Bascov), Nicolae-Mihail Rachieru (Budeasa), Nicolae Dascălu (Mărăcineni), primarul municipiului Curtea de Argeș, Constantin Panțurescu, primarii orașelor Mioveni și Ștefănești, Ion Georgescu și Nicolae Velcea. Rectorul Universității din Pitești, Dumitru Chirleșan, a fost, de asemenea, prezent la întâlnire, din partea mediului academic argeșean, alături de alți profesori universitari din Pitești. „Prezent” au zis și majoritatea parlamentarilor argeșeni, singurii care au lipsit fiind deputații Remus Mihalcea și Daniel Constantin. La eveniment a luat parte și secretarul de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Ion Popa.

Mediul de afaceri a fost reprezentat de către președintele CCIA Argeș, George Caval, însoțit de prim-vicepreședintele Gheorghe Badea, de Silviu Badea (GIC) și de Ion Brănescu, vicepreședinte CCIA, alături de Iulian Albu, director adjunct afaceri interne – Dacia, precum și de alți oameni de afaceri din Argeș. Invitați speciali la această întâlnire au fost reprezentanții ADR Sud Muntenia – Liviu Mușat, director general, și Mirela Tache, director economic.

Ion Mînzînă: „Câteodată sunt supărat pe mediul de afaceri”

În cadrul întâlnirii, Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș, a atras atenția și asupra problemelor create de mediul de afaceri la investițiile implementate de autoritățile locale sau județene.

„Câteodată sunt supărat pe mediul de afaceri pentru că noi, cei care suntem în administrație, suntem legați de mediul de afaceri prin investițiile pe care le aducem la nivelul județului și aceste investiții au și niște termene, iar mediul de afaceri nu ne prea mai ajută la un moment dat să ducem la bun sfârșit proiectele pe care le avem în derulare. Asta este! Nu-i cazul dumneavoastră, al celor prezenți aici! Știți că noi de obicei discutăm despre cei care nu sunt prezenți! Efortul pe care l-a făcut Consiliul Județean Argeș a mers în zona aceea în care am încercat să aducem cât mai multe investiții la nivelul județului Argeș și acest lucru l-am putut face printr-o colaborare foarte bună cu ADR Sud-Muntenia și guvernul României. Pentru că, nu este așa, aducând cât mai multe investiții mărim șansa oamenilor de afaceri de a fi prezenți în ceea ce înseamnă construcțiile pe care le gândim împreună. De multe ori ne-am asumat lucruri care nu țineau strict de activitatea noastră. Ați trecut aici, pe lista de priorități, drumul expres Pitești – Mioveni, un proiect care s-a blocat la Ministerul Transporturilor, nu din cauza ministrului, ci din cauza mediului de afaceri, pentru că știți foarte bine că firma care a câștigat licitația a renunțat declarându-și incapacitatea de a duce la bun sfârșit această lucrare. Ne-am asumat-o noi, Consiliul Județean Argeș, sperăm să o ducem la bun sfârșit, avem niște termene de care trebuie să ținem cont, va fi o realizare pentru noi, pentru județul Argeș.” A precizat, în cadrul dezbaterii, Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș.

Prefectul Radu Perianu: „Rog mediul de afaceri să fie pregătit pentru a prelua multitudinea de lucrări care vor începe anul acesta”

Prefectul județului Argeș, Radu Perianu, a cerut mediului de afaceri să fie pregătit pentru lucrările în număr mare care vor începe în acest an în județul nostru.

„Vorbim de sprijinul pe care autoritățile trebuie să le acorde mediului de afaceri, dar în același timp  mediul de afaceri trebuie să se pregătească și el mai ales că anul acesta vor veni foarte multe oportunități. Cunoașteți programul „Anghel Saligny”, cunoașteți PNRR. Prin urmare, multe administrații vor face investiții, iar mediul de afaceri trebuie să fie pregătit pentru a-și oferi serviciile. Noi ca administrație suntem interesați ca firmele argeșene să facă aceste lucrări, din motive cunoscute  de toată lumea: forță de muncă argeșeană, banii să rămână în județ, firmele argeșene să se dezvolte și să devină mai puternice. Referitor la ceea ce a spus domnul președinte al CJ Argeș, există uneori companii care își asumă lucrări pe care nu le pot aduce la bun sfârșit sau le lasă baltă, ceea ce generează foarte multe probleme atât pentru administrația locală cât și pentru ei. Rog mediul de afaceri să fie pregătit pentru a prelua multitudinea de activități și de lucrări care vor începe anul acesta în întreg județul Argeș”, a precizat Radu Perianu.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea