Universitatea din Pitești a primit avizul pentru formarea Consorțiului pentru învățământ dual

 

 

Universitatea din Pitești a primit avizul din partea Ministerului Educației în vederea constituirii Consorțiului pentru învățământ dual „Formare performantă ȋn regiunea Sud-Muntenia prin dezvoltarea rutei complete de învățămant dual la UPIT - CONSID-AG”.

UPIT este lider de consorțiu și are alți 15 parteneri din 4 tipuri de entități: instituții de învățământ superior de stat acreditate; unități de învățământ profesional/ tehnic de stat/ particulare acreditate; Unități Administrativ-Teritoriale (UAT); operatori economici.

În cadrul consorțiului CONSID-AG va fi elaborat un proiect, pentru obținerea finanțării din fonduri nerambursabile PNRR, destinat înființării unui campus integrat pentru învățământ dual. Campusul va fi format, în principal, din clădiri cu laboratoare și ateliere pentru formarea profesională a elevilor și studenților înscriși în învățământul dual din regiunea Sud-Muntenia, în domeniile mecanic, electric, electronică și automatizări, electromecanică. Totodată, se urmărește construirea un service auto dotat cu echipamente tehnice de ultimă generație.

Pentru învățământul superior în regim dual, Consorțiul are în vedere dezvoltarea de  programe de studii în domenii ca: Tehnologia construcțiilor de mașini, Robotică/ Mecatronică; Autovehicule rutiere; Inginerie mecanică; Calculatoare; Rețele și Software de telecomunicații / Electronică aplicată; Echipamente și sisteme de comandă și control pentru autovehicule; Energetică și tehnologii informatice/ Managementul energiei; Sisteme electrice; Automatică și informatică aplicată etc.

Principalele activități din cadrul proiectului vizează un învățământ de calitate care să asigure sprijin financiar elevilor și studenților, cu precădere a celor din categoriile defavorizate; mijloace auto pentru transportul elevilor și studenților; stagii de practică pentru elevi și studenți; organizarea competițiilor profesionale, concursurilor pe meserii; furnizarea de servicii de consiliere și orientare profesională pentru elevi și studenți; organizarea de programe de formare a personalului didactic preuniversitar și universitar și a coordonatorilor de practică.

Partenerii consorțiului pentru învățământ dual au ca obiectiv principal formarea profesională de calitate a elevilor/studenților și facilitarea inserției pe piața muncii a absolvenților.

Partenerii consorțiului sunt:

Partener 1: Universitatea din Pitești - Lider  de consorțiu,

Partener 2: Primăria Orașului Mioveni;

Partener 3: Primăria Municipiului Pitești;

Partener 4: Primăria  Orașului   Topoloveni;

Partener 5: Societatea Automobile DACIA S.A.;

Partener 6: Societatea GIC NOSAG METAL S.R.L.;

Partener 7: Asociația Constructorilor de Automobile din România -  ACAROM;

Partener 8: Inspectoratul Școlar Județean Argeș;

Partener 9: Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Argeș;

Partener 10: Asociația Oamenilor de Afaceri Argeș;

Partener 11: Universitatea "Constantin Brâncoveanu" din Pitești;

Partener 12: Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni;

Partener 13: Liceul Tehnologic "Dacia" Pitești;

Partener 14: Liceul Tehnologic "Astra" Pitești;

Partener 15: Liceul Tehnologic "Ferdinand 1" Curtea de Argeș;

Partener 16: Liceul Tehnologic Topoloveni.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea