Prefectul Radu Perianu, după ce a pierdut procesul pentru „Bulevardul Pardon”: „Eu nu sunt adversarul niciunei administrații locale”

# Elena Lasconi: „Doar în instanță am încredere în țara asta!”

Primăria Câmpulung a obținut, pe 10 februarie, o primă victorie împotriva Instituției Prefectului Argeș. Municipiul Câmpulung a câștigat procesul în care prefectul Radu Perianu a cerut anularea autorizației de construcție pentru reabilitarea Bulevardului Pardon. Prefectura Argeș a fost obligată și plata a 4.000 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Procesul a fost inițiat în urmă cu nouă luni, ca urmare a unui control al Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC), care constata, în martie 2022, nereguli în documentația necesară realizării investiției. În urma deciziei Tribunalului Argeș, atât prefectul județului cât și primarul municipiului Câmpulung au susținut declarații de presă pe acest subiect.

„Respinge acţiunea formulată de reclamantul Instituţia Prefectului-Judeţul Argeş în contradictoriu cu pârâtul Primarul municipiului Câmpulung şi intervenient în interesul pârâtului U.A.T. Municipiul Câmpulung. Admite cererea de intervenţie accesorie formulată de U.A.T. Municipiul Câmpulung. Obligă reclamantul la plata sumei de 4.000 lei către intervenientul accesoriu, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicarea hotărârii. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Arges”, se arată în hotărârea instanței argeșene.

# Radu Perianu: „Nu am pornit această acțiune din motive personale”

Prefectul Radu Perianu a susținut că va analiza cu atenție motivarea instanței, urmând ca apoi să se ia o decizie privind formularea unui posibil recurs în cauză.

„Aștept cu nerăbdare motivarea pronunțării pe care instanța a dat-o. Fac precizarea că înainte de a porni această acțiune am cerut explicații Inspectoratului de Stat în Construcții. După ce voi primi motivarea instanței și voi vedea ce a reținut voi cere din nou explicații Inspectoratului de Stat în Construcții pentru a mă lămuri pe speța în cauză. Așa cum tratez toate acțiunile prefecturii și asta a fost tratată cu maximă seriozitate, avându-se în vedere interesul cetățenilor. (...) Cred că ne vom lămuri foarte mult observând motivarea hotărârii instanței de fond. Este dată în primă instanță și există cale de atac împotriva acestei hotărâri. Vom analiza cu toată responsabilitatea situația de față. Nu cred că asistăm la un meci de fotbal, nu cred că este o victorie sau o înfrângere. Face parte din ciclul normal al desfășurării activității unor instituții. Instituția Prefectului care a promovat această acțiune la solicitarea Inspectoratului de Stat în Construcții pentru că așa e legea, instanța care s-a pronunțat reținând anumite elemente urmând să vedem dacă suntem de acord cu ele sau nu.”, a precizat prefectul județului Argeș.

De asemenea, Radu Perianu a reiterat faptul că acțiunea Instituției Prefectului în cazul Bulevardul Pardon nu a fost făcută din motive personale.

„Vreau să se mai rețină un lucru, eu nu sunt adversarul niciunei administrații locale, că e ea din sud sau din nord. Nu sunt adversarul niciunui cetățean, nu am adversități personale în calitate de prefect, indiferent de calitatea lui politică. Ceea ce mă ghidează este interesul cetățeanului care este apărat cel mai bine de lege, nu de persoane fizice, vremelnic aflate în funcție. Prin urmare, nu am pornit această acțiune din motive personale, ci am pornit această acțiune pentru respectarea legii, așa mă obliga legea, asa am făcut și așa o să fac și de acum încolo”, a mai explicat Perianu.

# Elena Lasconi: „Sunt sigură că dacă prefectul va face recurs vom câștiga procesul”

A fost bucurie mare în Primăria Câmpulung, în urma deciziei instanței. După aflarea hotărârii, Elena Lasconi, primarul municipiului Câmpulung, i-a cerut prefectului Radu Perianu „să nu mai continue chinul câmpulungenilor”.

„Am câștigat în primă instanță procesul cu Bulevardul Pardon. Eu zic că binele învinge! Îi cer prefectului să nu mai continue chinul câmpulungenilor. El poate să facă recurs și sunt sigură că în mintea lui este să facă asta. V-am spus încă de la început că am încredere în instanță. Doar în instanță am încredere în țara asta! Toată această manevră a fost făcută de prefectul PNL, mână în mână cu PNL Câmpulung. Toți știau că asta urmează. E un process făcut împotriva Câmpulungului, nu împotriva primarului. Sunt sigură că dacă prefectul va face recurs vom câștiga procesul”, a precizat Elena Lasconi, primarul municipiului Câmpulung.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea