Fostul polițist Cristian Cioacă nu renunță la cererea de a fi eliberat condiționat

Cristian Cioacă vrea să fie eliberat după ce a ispășit jumătate din pedeapsa primită pentru uciderea soției sale, avocata Elodia Ghinescu. Fostul polițist a contestat decizia Judecătoriei Pitești care i-a respins cererea de liberare condiționată. Cioacă apelează la forul superior și le cere judecătorilor de la Tribunalul Argeș să reconsidere poziția instanței inferioare. Pe 22 februarie urmează să fie analizată de magistrați cererea acestuia.

Cristian Cioacă solicită să fie eliberat condiţionat, deși a executat doar jumătate din pedeapsa de 15 ani şi 8 luni de închisoare primită în 2014 pentru uciderea avocatei Elodia Ghinescu.

Pe 23 ianuarie 2023, Judecătoria Pitești i-a respins în primă instanță solicitarea. De altfel, nici comisia de la Penitenciarul Mioveni, locul unde este încarcerat Cioacă, nu a avut o decizie favorabilă pentru el.

„Respinge cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat CCC, în prezent deținut la Penitenciarul Mioveni, ca neîntemeiată. În temeiul art. 587 alin. (2) C. proc. pen. menţine termenul stabilit de Comisia pentru liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Mioveni după expirarea căruia propunerea sau cererea de liberare condiţionată va putea fi reînnoită, respectiv 10.05.2023. În baza art. 275 alin. (2) C. pr. pen. obligă petentul la plata sumei de 100 de lei cu titlul de cheltuieli de judecată către stat. În temeiul art. 275 alin. (6) C. pr. pen. onorariul parţial al apărătorului din oficiu în cuantum de 170 lei se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea copiei minutei.”, se arată în hotărârea judecătoriei Pitești, care a fost contestată de fostul polițist.

Cristian Cioacă nu a recunoscut niciodată că el a ucis-o pe Elodia. Trupul acesteia nu a fost găsit de autorităţi, deşi în acest caz a fost desfăşurată una dintre cele mai ample anchete judiciare din România.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea