Consiliul Național al Elevilor este de acord ca liceele pedagogice să nu mai formeze învățători

Potrivit noilor Legi ale Educaţiei, liceele pedagogice din toată ţară nu mai pot pregăti educatori şi învăţători, deşi acesta era profilul de bază al unităţilor de învăţământ de acest gen. Recent, toate liceele pedagogice din ţară, printre care şi Colegiul Naţional Pedagogic Carol I, din Câmpulung, au semnat o petiţie prin care au solicitat să nu fie desfiinţate clasele de profil. Surpriza vine din partea Consiliului Național al Elevilor, care e de acord cu prevederile din Legile Educaţiei.

„Consiliul Național al Elevilor susține pașii făcuți prin intermediul proiectului de lege spre a adera la standardele europene de calitate a învățământului prin asigurarea unei formări mult mai substanțiale a cadrelor didactice pentru ciclul primar”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook.

 

„Liceul privit dintr-o perspectivă generalizată, la fel cum este prevăzut în noul proiect de lege, ar oferi un pachet larg de cunoștințe și competențe în toate domeniile, inclusiv fiind asigurată baza necesară urmării unei facultăți de științele educației. Specializarea de educatori-puericultori, de asemenea, asigură asimilarea unor deprinderi fundamentale în formarea viitoarelor cadre didactice. Eliminarea posibilității de a preda elevilor din învățământul primar doar cu nivel de calificare patru va aduce cu sine și un parcurs educațional mult mai complex pentru viitoarele cadre didactice”, este de părere Consiliul Național al Elevilor., potrivit Edupedu.ro.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea