UPDATE - Cutremur de 5,7 în România. Seismul s-a simțit și în Argeș

 

UPDATE 2: Aproximativ 20 de apeluri au fost înregistrate, marţi după-amiază, la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, după producerea cutremurului de 5,7 magnitudine pe scara Richter, oamenii sesizând fisuri apărute la anumite construcţii şi elemente de construcţie de la faţada mai multor clădiri care s-au desprins, informează Agerpres.

UPDATE 1: Pompierii militari argeșeni efectuează recunoașteri în teren în urma producerii cutremurului. „Având în vedere cutremurul produs în urmă cu puțin timp, în Oltenia, Gorj cu magnitudinea de 5,7  pe scara Richter, pompierii militari argeșeni efectuează recunoașteri în teren. Precizăm faptul că până la acest moment, la nivelul județului Argeș nu au fost primite apeluri pe numărul unic de urgență 112 care să semnaleze pagube materiale sau victime”, a transmis ISU Argeș.

 

Un nou cutremur s-a produs marți, 14 februarie, în România, la nici 24 de ore de la seismul înregistrat în județul Gorj. Astăzi, în jurul orei 15.00, tot în Oltenia - Gorj, s-a produs un cutremur cu intensitatea de 5,7 pe Richter, la o adâncime de 40 km. Acesta s-a simțit și în județul Argeș.

Seismul s-a produs la 102 km nord-vest de Craiova, 120 km sud-vest de Sibiu, 146 km vest de Pitesti, 161 kilometri sud-est de Timisoara, 183 kilometri sud-est de Arad, 195 km sud de Cluj-Napoca, 204 km est de Belgrade, 208 km est de Zemun, 212 km nord-est de Nis, 212 km vest de Brasov, informează INFP.

„Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime. Echipaje operative din județele unde seismul a fost resimțit vor fi trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaștere. Informații despre măsurile și modul de comportare înainte, în timpul și după producerea unui seism, aici: https://fiipregatit.ro/ghid/cutremur/

Reguli de comportare în caz de cutremur: https://youtu.be/rlEuJdtQrgI

ATENȚIE! În cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanșării acestora.

Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență).”, informează Departamentul pentru Situații de Urgență.

 

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea