VIDEO - Hoții de lemne au atacat pădurarii cu drujba și cu toporul


Update: În urma informațiilor apărute cu privire la o stare conflictuală ce a avut loc între reprezentanții unui ocol silvic și mai multe persoane, pe raza localității Dragoslavele,  IPJ Argeș a precizat următoarele:

"La data de 17 februarie a.c.,  polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au fost sesizați,  prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că, între cinci lucrători silvici și mai multe persoane a izbucnit un conflict.

La fața locului, s-au deplasat polițiștii, iar din verificările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în punctul Plăișor din localitatea Dragoslavele, cinci lucrători silvici au depistat patru adulți și un minor, care transportau material lemnos, cu două atelaje hipo, fără documente legale.

Persoanele în cauză au devenit agresive și i-au amenințat pe lucrătorii silvici cu drujba și un obiect tăietor. Polițiștii au identificat persoanele implicate și au întocmit documentele necesare, fiind sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung, conform competențelor. De asemenea, a fost confiscată și cantitatea de 1,5 mc de material lemnos, a cărei proveniență nu a putut fi dovedită.".

TEXTUL INIȚIAL: Personalul silvic din cadrul ocolului Silvic Privat Dragoslavele împreună cu Obştea Moşnenilor Dragoslăveni au surprins vineri, 17 februarie, mai multe persoane în timp ce furau lemne din pădure.

Prinși asupra faptului, hoții de lemne au atacat organele silvice cu topoare și cu o drujbă. Incidentul a avut loc la Gura Pravăț, un sat în comuna Valea Mare Pravăț.

Întreaga secvență a confruntării dintre hoții de lemne și personalul silvic a fost postată pe Facebook de Marcel Mogoș - președintele Obştii Moşnenilor Dragoslăveni, proprietarii pădurii.

Din filmare se observă agresivitatea hoților la adresa personalului silvic: „Te tai!”, amenință o persoană organele silvice, în timp ce vine cu drujba pornită către aceștia. O altă persoană este rugată de pădurari să lase toporul, avertizându-i că poate să intre în pușcărie pentru ceea ce fac.

 

Vezi video: https://www.facebook.com/100003850172307/videos/715147846759776/

În timp ce un angajat al Ocolulu Silvic îi arată unuia dintre atacatori că a fost tăiat la mână, acesta îi răspunde, fără pic de remușcare: „Te-ai lovit tu!”.

La fața locului au sosit și mai multe echipaje de poliție. Cercetările în cauză continuă!

Video: Marcel Mogoș - Facebook.

Alex Vlaicu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea